Met deze tips ontwikkel je prachtige digital signage

digital signage oplossingen

Ben je op zoek naar digital signage oplossingen voor jouw bedrijf en wil je weten hoe je zelf digital signage ontwikkelt? Als je weet wat je doet en onderstaande tips opvolgt, hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn!

1. Combineer lichte en donkere kleuren

digital signage oplossingen

Kleuren die met elkaar contrasteren vallen vaak het meest op, zeker vanaf een afstand. Daarom is het aan te raden om voor je digital signage lichte en donkere kleuren met elkaar te combineren. Plaats bijvoorbeeld lichte letters op een donkere achtergrond of juist andersom.

2. Let op de resolutie

Je wilt natuurlijk wel dat je afbeeldingen scherp in beeld zijn. Hier kun je voor zorgen door goed te letten op de resolutie. Dit staat voor het aantal pixels van een afbeelding. Heeft een afbeelding meer pixels? Dan is deze afbeelding ook scherper. Om ervoor te zorgen dat je afbeelding altijd scherp zichtbaar is kun je dit het beste maken in de standaardresolutie van je beeldscherm.

digital signage oplossingen

Hieronder zie je de standaard resolutie van verschillende beeldschermen:

960 x 540 pixels – quarter HD
1280 x 720 pixels – standard HD or “HD ready”
1920 x 1080 pixels – full HD
3840 x 2160 pixels – ultra HD

3. Plaats overlays op je achtergrondafbeeldingen

Een stuk tekst op een achtergrond komt niet altijd mooi uit. Soms is het niet contrasterend genoeg, waardoor de tekst slecht leesbaar is. Dit kun je voorkomen door overlays op je achtergrondafbeeldingen te plaatsen. Zo kun je een donkere afbeelding donkerder maken met een zwarte, iets transparante overlay. Als je hier vervolgens een witte tekst op plaatst, is dit vaak wel goed leesbaar.