Meer bezoekers uit Google? Volg deze SEO tips

hoe bovenaan in google komen

Hoe bovenaan in Google komen? Veel website-eigenaren stellen deze vraag. Het kost wel wat tijd om hoger in Google te komen, maar het is zeker geen rocket science. Door de tips hieronder te volgen kom je in ieder geval al een heel eind!

hoe bovenaan in google komen

Tip 1: Maak je website geschikt voor mobiel

Een website die niet geschikt is voor mobiel kan tegenwoordig echt niet meer. Het grootste deel van de mensen bezoekt websites tegenwoordig via hun mobiel. Je wilt niet dat jouw websitebezoekers de tekst maar half in beeld krijgen of een knop niet kunnen vinden. Test je website daarom op verschillende formaten beeldscherm en breng waar nodig verbeteringen aan.

Tip 2: Houd rekening met voice search

Voice search gaat naar verwachting de komende jaren steeds meer toe nemen. Het is daarom belangrijk om hier bij je zoektermen onderzoek rekening mee te houden. Zoektermen met maximaal drie woorden worden straks waarschijnlijk veel minder gebruikt. Je kunt beter kiezen voor zoektermen die bestaan uit hele zinnen of vragen. Via voice search zoeken gebruikers hier namelijk vaker op.

hoe bovenaan in google komen

Tip 3: Verbeter je laadtijd

Een goede laadtijd verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van je website. Dit is ook de reden waarom dit voor zoekmachines een belangrijke ranking factor is geworden. Zeker nu iedereen steeds vaker websites bezoekt vanaf een mobiele telefoon is de laadtijd belangrijk. Test jouw laadtijd met Google Pagespeed en breng de nodige verbeteringen aan.