De manier waarop we boeken drukken is door de jaren heen heel erg verandert. Het begon eerst met simpele blokken waarmee boeken drukken werd gedaan en nu doen computers het. We zijn dan ook heel ver gekomen.

Boeken drukken gebeurde vroeger met houten blokletters. In het hout werden letters gesneden en deze werden samen vastgezet om een zin te vormen en daarna een pagina. Zo werd een pagina gedrukt. Je kunt je dan wel voorstellen hoe lang het duurde voor boeken drukken. Er was dan ook heel veel handarbeid nodig en waren er vaak duizenden mensen aan het werk. Elke persoon drukte een pagina af en die werden later allemaal samengevoegd.

Later werden de houten blokken vervangen door lood. Deze letters van lood konden makkelijk samen gezet worden en ze konden ook opnieuw gebruikt worden. Boeken drukken was nog steeds een tijdrovend proces. Toen er drukpersen kwamen werd het proces een stuk sneller. Het was nog steeds wel tijdrovend en duur proces. Er ging veel voorbereiding aan het boeken drukken en er was veel personeel nodig.

Nu gaat het allemaal sneller en makkelijker. Boeken drukken gebeurd namelijk door printers en computers. Deze proces kost niet veel tijd en is dus ook goedkoper.