Kerstpakketten aanschaffen doet u zo!

kerstpakken aanschaffen

Vroeger was het voor werkgevers veel eenvoudiger om een kerstpakket samen te stellen en die pal voor de kerstdagen aan het personeel te overhandigen. Er waren namelijk een aantal pakketten samengesteld, waaruit een keuze gemaakt kon worden. Meer was het niet. Tegenwoordig is het veel leuker, want werkgevers kunnen nu helemaal zelf hun kerstpakketten samenstellen.

Kerstpakketten zijn er al vanaf een bedrag van vijf euro

Kerstpakketten hebt u al vanaf vijf euro per pakket. Doorgaans wordt met thema’s gewerkt. Landenthema’s bijvoorbeeld, zijn erg populair. U kunt zich voorstellen dat er in Franse kerstpakketten extra aandacht is voor wijnen en stokbrood bijvoorbeeld, en dat er extra pastasoorten verpakt zijn in Italiaanse kerstpakketten. Er zijn pakketten voor de man en de vrouw, er zijn leespakketten en zogenaamde belevenis pakketten. In dat geval biedt u als werkgever uw personeel de kans om herinneringen te maken; dit kan op culinair, cultureel of wellness gebied zijn. Het pakket op zich is dan klein, de herinneringen die gemaakt kunnen worden erg groot.

Pakketten moeten gezien worden als een blijk van waardering

Kerstpakketten worden anno 2020 ook mee en meer gekoppeld aan goede doelen. De aanbieders van pakketten bepalen vaak een aantal doelen en vervolgens zal een vast bedrag per pakket aan het goede doel overgemaakt worden. De bekende foodpakketten zijn ook nog steeds erg populair en omdat u als werkgever een prima beeld heeft van wat uw werknemers wel en niet leuk vinden, bent u in staat om steeds een kerstpakket op maat samen te stellen. In beginsel worden kerstpakketten overhandigd als blijk van waardering en om personeel prettige kerstdagen te wensen. 

Mand vol lekkers voor knechten en meiden

Het aanbieden van dergelijke pakketten is al heel lang een traditie die ooit begon toen boeren hun knechten een mand vol lekkers aanboden om mee naar huis te nemen. In die tijd mochten knechten en meiden samen met hun familie op Tweede kerstdag kerst vieren. Vanaf dat moment is altijd veel waarde gehecht aan het aanbieden van een kerstpakket. Ook door de Nederlandse overheid, die bijvoorbeeld de Nederlandse militairen in Nederlands Indië – hoe diep die zij ook in de binnenlanden verbleven- rond de Kerst een pakket aanboden, iets dat bijzonder gewaardeerd werd door de Nederlandse militairen.

Met een kerstpakket steunt u ook meteen het goede doel

Kerstpakketten stelt u dus vanachter de computer samen. U vult een lege doos aan de hand van het budget dat u beschikbaar heeft en kiest een thema. En zo ontstaat als vanzelf een prachtig kerstpakket, dat uiteraard altijd op tijd bij uw bedrijf zal worden afgeleverd. De keuze voor de aanbieder kan bepaald worden door het goede doel dat vaak aan kerstpakketten gekoppeld wordt. U kiest uiteraard voor die aanbieder die dat goede doel steunt waar u zich het meest mee verbonden voelt. Een kerstpakket hoeft niet duur te zijn. Het gaat ook om het idee dat u iets aan uw gewaardeerde medewerkers geeft. Hoe klein of groot dat precies is, doet in de praktijk veel minder ter zake. Medewerkers voelen zich door het pakket ook daadwerkelijk gewaardeerd, en dat is precies waar het om gaat.