Internationaal onderhandelen? Met dit stappenplan win jij de onderhandeling

tolkbureau

Internationaal onderhandelen kan een ontmoedigende taak zijn, of je nu een doorgewinterde zakenman of een nieuweling bent. De nuances van internationaal onderhandelen verschillen van cultuur tot cultuur, en het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig staan wij achter je! We hebben dit stappenplan opgesteld dat je door het proces van succesvol internationaal onderhandelen loodst. Laten we beginnen!

Stap 1: Onderzoek en voorbereiding

Het belangrijkste onderdeel van elke onderhandeling is voorbereiding. Neem de tijd om de cultuur, geschiedenis en actualiteit van het land van je onderhandelingspartner te onderzoeken. Dit kan inhouden dat je de normen van het land voor onderhandelingen doorneemt en hun economie en politieke klimaat onderzoekt. Het is ook belangrijk om vertrouwd te raken met hun taal, en zo nodig – een tolkbureau in te schakelen. Door je huiswerk te maken kun je hun perspectief beter begrijpen en heb je een streepje voor bij de onderhandelingen.

Stap 2: Leg contacten

Voordat je als bedrijf aan de onderhandelingen begint, is het essentieel dat je sterke relaties opbouwt met de mensen die bij het onderhandelingsproces betrokken zijn. Neem de tijd om hen op persoonlijk niveau te leren kennen; leer over hun interesses, hobby’s, waarden, enzovoort, want dan zullen ze je eerder vertrouwen tijdens het onderhandelingsproces. Het cultiveren van deze relaties voordat je serieuze onderhandelingen aangaat, helpt de weg te bereiden voor succes later. 

Stap 3: Stel doelen en doelstellingen vast

Voordat de onderhandelingen beginnen is het belangrijk dat beide partijen vaststellen wat ze hopen te bereiken met de onderhandelingen, zodat iedereen op één lijn zit. Dit kan inhouden dat onderwerpen worden besproken als verwachtingen over de resultaten, tijdschema’s voor de voortgang, enzovoort. Bovendien stelt het stellen van duidelijke doelen en doelstellingen iedereen die bij het proces betrokken is in staat om tijdens de besprekingen de voortgang naar een overeenkomst te meten en te bepalen wanneer een overeenkomst is bereikt.

                                                                                                                                                                         Internationale onderhandelingen hoeven niet intimiderend te zijn! Met een goede voorbereiding en vooraf opgebouwde sterke relaties kunnen succesvolle internationale deals met relatief gemak tot stand komen – iets wat we allemaal meer zouden kunnen gebruiken in ons leven! Het volgen van deze stappen zal niet alleen bijdragen aan een soepeler onderhandelingsproces, maar ook een routekaart uitzetten naar succesvolle internationale overeenkomsten binnen no-time! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met onderzoek! We wensen je veel succes.