News Screen

Heb jij een pand voor ogen dat jij graag zou willen bezitten? Bij de meeste ondernemers is het zo dat zij een vaste locatie zouden willen voor hun onderneming. Dit geeft namelijk vele verkoopmogelijkheden aangezien zij de producten die ze willen verkopen op een prettige en aantrekkelijke manier kunnen presenteren. Daarom is het erg aantrekkelijk om een hypotheek bedrijfspand af te sluiten. Het is mogelijk om dit te doen bij vele kredietverstrekkers. Een hypotheek is namelijk voor vele ondernemers noodzakelijk aangezien het veel geld kost om een locatie voor jouw onderneming aan te schaffen.

De lengte van het contract

Voor een zakelijke hypotheek oftewel een hypotheek bij een bedrijfspand geldt dat de lengte van het contract vaak erg lang is. Dit heeft te maken met het feit dat het meestal gaat om een lening van tonnen, dit is een bedrag dat je niet op korte termijn terug kan betalen. Door de grootte van het bedrag krijg je vaak twintig jaar de tijd om het bedrag dat je hebt geleend terug te betalen. Per jaar gaat er dan een stuk van jouw lening af, hierbij geldt dat je wel rente betaalt over de lening die je hebt. Door te kiezen voor een lening waarbij er sprake is van een lange termijn en een lage rente zorg je ervoor dat het mogelijk is om de lening af te betalen. 

Het ontwikkelen van een plan  

Bij het krijgen van een hypotheek is een voorwaarde dat jij als ondernemer een plan hebt bedacht en uitgewerkt. Als dit niet het geval is dan zal je waarschijnlijk van geen enkele kredietverstrekker een lening krijgen. De kredietverstrekker heeft namelijk als doel om winst te behalen en dit is alleen mogelijk als de lening terugbetaald wordt. Om een lening te krijgen is het naast jouw financiële situatie erg handig om een goed plan te presenteren. Waarom gaat jouw onderneming een succes zijn? Het is belangrijk om te benadrukken wat jouw onderneming uniek maakt en zodoende de mensen met wie je spreekt te overtuigen van het belang om jou een lening te geven. 

Eigen vermogen   

Het eigen vermogen dat je hebt speelt zeker een rol bij het krijgen van een lening. Als je geld in beheer hebt dan is de kans groter dat je een lening krijgt aangezien de bank dan in verhouding minder geld hoeft te betalen. Het is mogelijk om voorafgaand aan de lening voldoende eigen vermogen te creëren door lang te sparen en verder aandacht te hebben voor de manier waarop jij met geld omgaat. Door maandelijks geld opzij te zetten bouw je al snel eigen vermogen op. Als het niet mogelijk is om eigen vermogen op te bouwen door te sparen of door te investeren dan is het altijd nog mogelijk om geld te lenen bij een andere kredietverlener.

Geld lenen

Geld lenen is niet zonder risico’s waardoor het belangrijk is om een situatie te creëren waarin jij in staat zal zijn om het geleende geldbedrag terug te betalen. Denk hierbij aan een situatie waarin je meerdere inkomstenbronnen hebt. Als je meerdere inkomstenbronnen hebt ben je niet alleen van jouw onderneming afhankelijk en heb je meer kans op een lening. 


Tip: FinaForte