Hulp van een advocaat scheiding 

advocaat scheiding

Een advocaat scheiding helpt u met alle problemen en rechtszaken omtrent scheidingen. Daarbij is een advocaat noodzakelijk, gezien alleen een advocaat bevoegd is om het echtscheidingsverzoekschrift op te geven bij de rechtbank. Ook kan een advocaat meer informatie geven omtrent zaken als alimentatie. 

Carlijn Rouwet Advocatuur is een gespecialiseerde, professionele en betrokken advocate met veel praktijkervaring omtrent (echt)scheidingen. 

Carlijn Rouwet Advocatuur is een advocate vooral actief in omgeving Enschede. Het uurtarief is €185 exclusief BTW, wat gemiddeld gezien een erg laag tarief is. Alsnog staat er enorm veel kwaliteit en professionaliteit tegenover.

advocaat scheiding

De benodigdheden voor een echtscheiding

Wanneer u een echtscheiding wilt aanvragen heeft u ten eerste een verzoekschrift nodig. Dit verzoekschrift wordt ingediend bij de rechtbank. Het verzoekschrift kan overigens niet door u zelf opgesteld worden. Dit moet door een advocaat scheiding gedaan worden. 

Het verzoekschrift kan eenzijdig of gemeenschappelijk zijn. Wanneer u en uw ex-partner het eens zijn over de echtscheiding kan een gemeenschappelijk verzoek ingediend worden. Wanneer dit niet het geval is, is een eenzijdig verzoek een optie. 

Na de uitspraak van de rechter ontvangt de rechter een echtscheidingsbeschikking. Dit document is benodigd om het huwelijk juridisch te kunnen beëindigen. Het document wordt opgestuurd naar de gemeente waar u getrouwd bent, waarna de desbetreffende gemeente het verzoek verwerkt. Hierna is de scheiding officieel. 

Waar moet u op letten bij het kiezen van een advocaat?

Wanneer u een advocaat nodig heeft voor bijvoorbeeld een echtscheiding, is het handig om te letten op de volgende punten: is de advocaat aangesloten bij een erkende instelling? Heeft u een klik met de advocaat en kunt u het met diegene vinden? Wat zijn de uiteindelijke kosten voor het inhuren van de advocaat? En wat voor ervaringen hebben anderen met deze advocaat? 

Bij Carlijn Rouwet Advocatuur weet u zeker dat u te maken heeft met een professionele en betrokken advocaat.