Hoe zorg ik voor een fijne werkplek?

Een fijne werkplek draagt bij aan het plezier waarmee je naar je werk gaat. Dit hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk dat je bij een inspirerende werkgever aan de slag bent, je staat achter zijn product of dienst. Ook de werkzaamheden die je verricht zijn van belang. Je wilt je serieus genomen voelen en uitdaging hebben. Iets dat bij je past. Daarnaast spelen leuke collega’s ook een belangrijke rol. Met hen werk je nota bene veel uur in de week samen:j e werkt met ze samen aan projecten, zit vaak in dezelfde ruimte en luncht met ze. 

Ook zijn er zaken die minder voor de hand liggen maar wel veel effect hebben op je functioneren op de werkvloer. Zo heeft een opgeruimde en schone werkomgeving een grote positieve invloed op je handelen. Je bent productiever en hebt meer overzicht. 

Clean desk policy 

Veel mensen maken met zichzelf de afspraak de dag te beginnen en te eindigen met een opgeruimd bureau ‘the clean desk policy’. Dit vergt wel wat discipline. Elke ochtend kijk je naar wat je die werkdag nodig gaat hebben: maak je bureau leeg en leg de spullen, als documenten, klaar die je die dag nodig gaat hebben. Dit kost slechts een paar minuten maar schept veel orde, zowel in je hoofd als fysiek op je bureau. Wanneer je aan het einde van de dag je bureau weer opgeruimd achterlaat zul je de volgende ochtend een productievere start maken. Door deze manier van doen kun je collega’s om je heen inspireren en wellicht pakken zij deze clean desk policy ook op met een opgeruimd kantoor als resultaat! 

Wat kan ik als werkgever doen?

Als werkgever kun je hier ook aan bijdragen. Niet door de bureau’s van je werknemers op te ruimen maar door ervoor te zorgen dat de werkruimte een schone, frisse omgeving is. Door een schoonmaakbedrijf in te huren blijft je kantoor up to date als het gaat om de schoonmaak en blijft het een fijne plek om te werken. Bedrijven als Ami Facility staan klaar om het kantoor pico bello schoon te maken en te houden. Wil je bijvoorbeeld een kantoor schoonmaak in Barneveld? Zij staan voor je klaar! Binnen no time heb je een fris kantoor waar lekker gewerkt kan worden.