Iedereen heeft het woord ‘notaris’ wel is voorbij horen komen. Maar weten we allemaal ook wat een notaris eigenlijk doet en wanneer je een notaris nodig hebt? In dit artikel gaan we het hebben over wat een notaris doet en wanneer je hem het beste kan gebruiken.  

Wat doet een notaris?
Een notaris helpt mensen bij het maken van rechtsgeldige afspraken. Hij/zij geeft een passend advies voor jou situatie en doet dit gebaseerd op een onafhankelijk en onpartijdig manier. Na dat alles officieel is gemaakt qua afspraken en alles duidelijk is voor beide partijen, zal de notaris dit allemaal in een document zetten. Dit document die de notaris maakt van jullie gemaakte rechtsgeldige afspraken, heet een notariële akte.

Wat kost een notaris?
De grote vraag is wat de prijs is van een notaris? Maar wat kost een notaris eigenlijk? Dit is afhankelijk van waarvoor je een notaris inhuurt. Het is allemaal afhankelijk van wat je vraagt en de situatie waarin je je bevindt. Ook is er sinds 1999 een nieuwe wet opgesteld. In deze wet is vastgesteld dat notarissen zelf hun tarieven mogen bepalen. Wel zit er een minimum en maximum aan. Om deze reden is daarom altijd slim om meerdere offertes op te vragen als je een notaris nodig hebt.

Er bestaan een veel verschillende notarissen. Om deze reden is het erg lastig om een keuze te maken welke notaris het beste past bij jouw wensen. De goedkoopste notaris helpt je te vinden van de beste, dichtstbijzijnde en goedkoopste notaris. Dit scheelt een hoop tijd.