Hoe dien je een bezwaar in bij een parkeerboete?

Parkeerboete

Je bent in alle haast vergeten om na het parkeren de parkeerkosten te betalen of je hebt de auto op een laden en lossen plaats geparkeerd. Het zijn fouten die snel worden gemaakt, maar deze kunnen helaas wel resulteren in een boete. Heb je het idee dat deze boete onterecht is uitgeschreven? Dan kan je bezwaar indienen, zodat je niet onterecht een boete hoeft te betalen. De kosten van een boete kunnen hoog oplopen, dus het is zonde als je dit betaald, terwijl het eigenlijk niet hoeft. Handige tips hiervoor vind je op verkeersboete.nl.

Verschil tussen CJIB en de gemeente

De boete kan uitgeschreven worden door het Centraal Justitieel Incassobureau of door de betreffende gemeente. Je krijgt de boete via de post binnen en hierop is duidelijk te zien waar de boete vandaan komt. Voor het bezwaar, moet je natuurlijk zijn bij de partij die de boete heeft uitgeschreven. Het bezwaar kan vaak per post en ook digitaal gedaan worden, het is maar net waar je voorkeur ligt. Het is wettelijk bepaald dat het bezwaar binnen zes weken gemaakt moet worden, vergeet dit dus niet. Zolang het bezwaar in behandeling is, hoeft de boete niet betaald te worden.

Het bezwaar opstellen

Als de boete binnen is en je hebt bepaald dat je in bezwaar gaat, dan zijn er een aantal zaken die er sowieso in moeten staan. Het bezwaar parkeerboete moet bestaan uit je naam en adres, een dagtekening, omschrijving van de situatie en het besluit waartegen je beroep doet en natuurlijk de argumenten waarom je in beroep gaat. Het laatste is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het bezwaar. Het is belangrijk dat je goed en duidelijk beargumenteerd waarom je in beroep gaat en waarom de boete onterecht is uitgeschreven. Je kunt de zaak sterker maken door overtuigend bewijsmateriaal mee te sturen, zoals foto’s van de situatie, waarin duidelijk te zien is dat je geen overtreding bent begaan.