Hoe de MAN TGX een van de populairste transportvoertuigen in Europa werd

De productie van de MAN TGX begon in 2007. In die tijd waren er al veel grote merken in de truckwereld. De DAF CF 85 en de Actros waren allebei koploper. Men geloofde dus dat er iets speciaals voor nodig was voor MAN om in te breken in die eliteclub van zware trekkers. Nou, ze hebben wel iets speciaals geproduceerd, en dat was de man tgx trekker. In deze blog lees je waarom de truck zo populair werd in Europa.

De geschiedenis van de productie

Het is belangrijk om eerst de geschiedenis van de TGX te belichten. Zoals hierboven vermeld, werd de eerste TGX-vrachtwagen geproduceerd in 2007. De vrachtwagen werd vervaardigd door MAN, een Duits vrachtwagen- en busbedrijf gevestigd in München.

De TGX is de nieuwste van de TG-vrachtwagenfamilie die MAN sinds 2000 produceert. De TGX treedt in de voetsporen van de TGA (die niet meer leverbaar is), de TGL, de TGM en natuurlijk de TGS.

Hoe de MAN TGX een populaire transporttruck werd

De populariteit van de TGX is moeilijk te negeren. Letterlijk alle Europese transport- en logistieke bedrijven hebben een MAN TGX in hun wagenpark. Het is eigenlijk niet moeilijk te zien waarom. Hier zijn enkele redenen:

Kracht en prestaties

De TGX is een van de krachtigste en krachtigste vrachtwagens voor zwaar transport ter wereld. De truck wordt aangedreven door een Euro-4 uitlaatgasrecirculatie (EGR) 10,5 liter motor. De motor levert tot 440 pk, wat de TGX tot een beest op de weg maakt.

Als u echter meer vermogen nodig heeft, is er een tweede optie. Sommige TGX-trucks zijn uitgerust met een motor van 12,4 liter die een vermogen van 480 pk levert. Welke optie u ook kiest, u krijgt op grote schaal vermogen en prestaties.

Respectabel merk

MAN is ook een van de meest respectabele merken in de vrachtwagenindustrie. Het Duitse bedrijf produceert al tientallen jaren zware voertuigen en bussen. Gedurende deze periode heeft het het vertrouwen van veel klanten verdiend. Om deze reden was het relatief gemakkelijker om de man tgx trekker te verkopen aan klanten in de hele regio.

Veiligheidsvoorzieningen

De MAN TGX is ook uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen. De snelwegen kunnen soms riskant zijn, zelfs voor hoog opgeleide vrachtwagenchauffeurs. Een extra laag veiligheidscontroles kan dingen gemakkelijker maken en de TGX heeft het allemaal. De truck voelt ook gemakkelijk en natuurlijk aan om te rijden.