Het wordt weer drukker op de weg

Het verkeer in ons land is dagelijks in het nieuws en onderwerp van gesprek. Iedereen die een auto bezit kan erover meepraten, de dagelijkse files. Gedurende de pandemie is de hoeveelheid verkeer op de weg flink afgenomen en de files waren zo goed als verdwenen. We zien nu echter dat het weer bijna net zo druk op de weg is als voor de pandemie. Er stappen weer steeds meer mensen in de auto naar hun werk of voor een uitstapje in het weekend. De filedruk neemt dus weer steeds verder toe. Ook buiten de ochtend en avondspits komen we steeds vaker stil te staan. De verwachting is dan ook dat de drukte de komende maanden weer onverminderd zal gaan toenemen. Hoewel de infrastructuur de afgelopen jaren flink is uitgebreid, bleek dat niet genoeg om het toenemende aantal files te verwerken. Er zijn simpelweg te veel auto’s op de wegen.

De gevolgen van de drukte op de weg

Het steeds weer drukker wordende verkeer heeft naast de dagelijkse files nog meer nadelige gevolgen. Het milieu is de grote verliezer bij een verdere toename van het verkeer en de giftige uitstoot die dat met zich meebrengt. Het aantal verkeersongevallen is de afgelopen jaren ook drastisch toegenomen. Er zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen maar feit is dat door de drukte op de weg veel mensen veel verhitter achter het stuur zitten en eerder een ongeval kunnen veroorzaken. Het aantal ongevallen waar letsel bij komt kijken is vanzelfsprekend ook gestegen. Los van de fysieke en emotionele schade die je dan op kan lopen is de juridische nasleep vaak nog ingrijpender. Het inschakelen van een advocaat is dan zeker een aanrader. Er zijn specialisten die je alle zorgen die verband houden met de afhandeling uit handen kunnen nemen. Je in zo’n geval laten begeleiden door een letsel advocaat is zeker een aanrader. Als je in Flevoland woont kan je gebruik maken van letselschade advocaat Lelystad. Kom je uit Noord-Holland dan is letselschade advocaat Alkmaar een optie.

Zijn er oplossingen?

Er zijn al meerdere plannen gelanceerd om de filedruk te laten afnemen maar de echte oplossing is nog niet gevonden. Zolang bijna alle bedrijven de werktijden ongewijzigd laten zullen we iedere dag weer op hetzelfde moment massaal de weg op gaan en in de file belanden. Thuiswerken of het werken met flexibele werktijden zou een begin van een oplossing kunnen zijn. Veel mensen zijn de afgelopen periode toch al gewend geraakt aan het thuiswerken. Dus waarom zullen we dit niet gewoon zo laten. Ook het openbaar vervoer kan een belangrijke factor zijn in het verminderen van de filedruk. Maar zolang de treinen en bussen met name in de spits afgeladen vol zitten is het voor veel mensen zeker geen alternatief voor de auto.