Het Scrumbord – wat het betekent, wat het doet en hoe het werkt

Het is niet moeilijk om een ​​scrumboard te vinden als je er een gaat kopen, want tegenwoordig zijn er veel bedrijven die scrumboards en andere accessoires verkopen. Je kunt het zelfs online kopen via de website van Scrumartikelen. Maar voordat je het koopt en gebruikt, is het beter als je eerst de betekenis van een scrumbord kent. Scrumboard is een leermiddel en methode voor het voltooien van projecten in een bedrijf of organisatie, zodat het effectiviteit en efficiëntie kan bereiken die het werk vergemakkelijken en winstgevend zijn voor bedrijven en organisaties. Bij de scrum-methode is het project opgedeeld in verschillende delen die sprints worden genoemd. Aan het einde van de afronding van de sprint voer je een evaluatie en assessment uit. Daarna herstart je het scrumbord door een nieuwe sprint te plannen.

Enkele functies van het Scrumboard die u moet kennen

Er zijn verschillende functies van het scrum board die u moet kennen. Ten eerste dient het scrumbord als een hulpmiddel dat projecten, processen en resultaten visueel in kaart kan brengen via een bord dat door alle teamleden kan worden gezien. Zo wordt het hele proces, de taakverdeling en de resultaten transparanter. U weet meteen of er zich problemen voordoen in het midden van het proces. Zo kunt u direct actie ondernemen om het probleem op te lossen en erop te anticiperen, zodat het probleem niet voortduurt en het goede verloop van uw project in de weg staat. Het scrumbord dient als werkgids voor alle teamleden. Als u klaar bent met een klus, weet u snel en duidelijk wat u moet doen.

Hoe het Scrumboard werkt

Scrumborden werken door de sprint status van een project bij te houden door te zien in welke kolom een ​​taak het grootste deel van de tijd stopt, of deze nu stopt in de voortgang kolom of de voltooide kolom. Met een snelle blik weet u hoe ver uw project vordert, hoe ver u bent gevorderd en hoeveel tijd u nog nodig heeft om het project af te ronden. Het scrumbord biedt al die informatie en gemak. Wanneer de ingevulde kolom vol is en er is geen werk meer te doen, betekent dit dat u uw gehele projectproces heeft doorlopen. In de laatste fase zal het scrumbord gegevens verstrekken om te analyseren en te evalueren. U kunt dus beginnen met het plannen van de volgende sprint.