Het realiseren van stressreductie op de werkvloer

stressreductie

Op de werkvloer is het realiseren van stressreductie een populair thema. Vandaag de dag gaat werk en vitaliteit namelijk hand in hand. Werkgevers zijn continu op zoek naar beste manieren om de vitaliteit van haar werknemers tijdens het werk te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in ergonomisch meubilair. Bovendien stellen veel werkgevers ook elke pauze een wandel moment in om een frisse neus te halen en wordt er soms zelfs geïnvesteerd in bootcamps en het faciliteren van sport. Al deze zaken kunnen stress op de werkvloer verminderen. Daarentegen zijn er ook nog veel werkgevers die stress zeer erg onderschatten. 

Ga het gesprek aan met je werknemers

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en wil je dat alles naar behoren verloopt. Jou visie en strategie staan dan ook centraal. Wanneer het echter aankomt op vitaliteit en de mentale gezondheid van je werknemers, is het essentieel om met werknemers het gesprek aan te gaan. Je kunt namelijk vaak niet van de buitenkant zien hoe iemand zich voelt. Daarnaast zijn thema’s als stress en een hoge werklast vaak nog taboe op de werkvloer. Door gesprekken aan te gaan met je werknemers kom je erachter hoe het gesteld is met de mate van stress. Vervolgens kun je wellicht een ander beleid gaan voeren. 

stressreductie

Investeer in de energie van je werknemers

Vaak is stress op de werkvloer het gevolg van een te hoge werkdruk. We blijven vaak maar van hot naar her rennen om alle deadlines te halen. Vaak sturen we na het werk nog snel een mailtje of appje naar een klant of collega. Zo blijven we dus vaak dag en nacht bezig met werk. Dit is uiteraard niet goed en kan ervoor zorgen dat werknemers onnodig stress ervaren. Investeren in de energiebalans is dan essentieel. Je moet er dus voor zorgen dat werk en ontspanning in goede balans is. Zo kun je hard werken en vervolgens weer opladen. Vraag dan ook aan je werknemers waar zij energie van krijgen!