Het ontstaan van Ralph Lauren

Ralph Lauren is een Amerikaanse mode ontwerper die in 1967 zijn eerste winkel had geopend. Dat was destijds nog een dassenwinkel, maar al snel werd dat uitgebreid tot een volledige mannencollectie in 1968 en een vrouwencollectie in 1971. Eerst was het bedrijf alleen nog maar gericht op kledij, maar tegenwoordig ontwikkelt Ralph Lauren ook interieur spullen, meubels en er is zelfs een restaurant in New York van het bedrijf. In 1997 had het al 3000 werknemers en 155 winkels wereldwijd. Tegenwoordig is Ralph Lauren een merk dat erg bekend is, voor jong en oud. Ook komt het veel voor in verschillende sporten.  

Ralph Lauren met Ferrari

Als er iemand fan is van Ferrari, dan is Ralph Lauren dat wel. Hij heeft namelijk een verzameling van 350 miljoen euro aan auto’s. Hiervan zijn de meeste auto’s van Ferrari. Ook staan er auto’s zoals Bugatti en Bentley bij. In totaal staan er zo’n 60 tot 70 auto’s in de garage van Ralph Lauren, wat toch wel genoeg zou moeten zijn voor een persoon. Dit kan je natuurlijk allemaal veroorloven als je een van de meest bekende exclusieve kleding merken van de wereld hebt. Maar zoals Ralph Lauren zelf ooit is zei: “I don’t design clothes, I design dreams.”

Golfen met een polo

Als je aan golfen denkt, denk je waarschijnlijk ook wel aan een mooie polo. Dat komt doordat de kledingetiquette strikt is en dat wordt in het heden nog op veel plekken goed nageleefd. Hierdoor zijn natuurlijk veel vooroordelen geweest, omdat het een elitaire sport zou zijn waar niet iedereen mee mag doen. Vroeger was dit ook zo, maar tegenwoordig mag iedereen natuurlijk golfen. Toch gelden er nog wel kledingvoorschriften, net zoals dat je niet in een spijkerbroek gaat voetballen. Bij golf gebruiken ze vaak een polo die ademt, maar een net overhemd is ook toegestaan.