Zo overleef je een regenachtig festival!

glamping tent

Het festivalseizoen is voor een hoop mensen het moment van het jaar. Gezellig met vrienden je favoriete acts bekijken en tot diep in de nacht door feesten, wie wil dat nou niet? Toch blijven festivals sterk afhankelijk van het weer, en regen is hier de grootste vijand. Niks is zo vernevelend als drie dagen regen wanneer je in een tentje van de action moet slapen. Maar weer of geen weer, het festival gaat toch door, dus je zal er mee moeten leren leven. Gelukkig kan je zelf de nodige voorbereidingen treffen om een festival zo droog mogelijk te doorstaan!

Scout het terrein

Op de dag van aankomst zorg dat je op tijd bent. Zo kan je de beste plekken op de camping uitzoeken. Als je weet dat het ontzettend hard gaat regenen zoek dan een vlakke ondergrond zodat je weinig last hebt van plassen. Ook hebben sommige campings bomen of andere natuurlijke beschutting, alles helpt wanneer het pijpenstelen regent! Zorg dat je ook niet te dicht langs het pad gaat staan, aangezien dit een grote modderbende wordt, niet fijn natuurlijk als je s ’ochtends je tent uit kruipt!

Zorg voor beschutting

Als je weet dat er flink veel regen gaat vallen zorg er dan zeker voor dat je bijvoorbeeld een partytent van de hema hebt ingeslagen. Zo kan je alsnog gezellig met je groep bij elkaar zitten ondanks de regen. Kijk wel goed uit dat de tent goed vast zit, je zal namelijk niet de eerste zijn wiens partytent de hele camping over waaide. Zorg ook voor genoeg wegwerp poncho’s( eentje is niet genoeg aangezien ze zo dun als papier zijn!) en neem voldoende drogen kleren mee. Vooral extra sokken zijn onmisbaar en een extra paar schoenen is ook niet mis. Er is namelijk niks vervelender dan de hele dag natte voeten hebben!

Neem het zekere voor het onzekere

Tegenwoordig bieden een hoop festivals ook speciale arrangementen aan. Zo kan je vaak een bungalow huren met eigen sanitair. Dit is natuurlijk wel wat prijziger maar je zal blij zijn met je keuze als het met bakken uit de lucht komt vallen. Ook zijn er vaak nog een hoop opties voor een zogenoemde glamping tent. Het is een soort hybride tussen huisje en tent en deze tenten bieden doorgaans een stuk meer comfort. Ook hoef je niet zelf te pielen met opzetten waardoor je zo min mogelijk buiten hoeft te zijn. Maar uiteindelijk is het maar regen, en we zijn tenslotte niet van suiker. Laat de regen je dus niet teveel afleiden van de geweldige ervaring die een festival is!