Geld, geld en nog eens geld

Deurwaarder Hoofddorp

Geld is voor velen het belangrijkste in het leven. Het zorgt voor voedsel, onderdak en je kunt er leuke dingen mee ondernemen. Toch zijn er ook zat mensen die niet goed weten hoe zij met geld om moeten gaan. Geld kan gelukkig maken maar het ka je leven ook enorm moeilijk maken. Er zijn in Nederland honderden financiële adviseurs actief die mensen met geldproblemen kunnen helpen. Hieronder deel ik een aantal tips met jullie hoe je goed met geld om kunt gaan. Je wilt immers niet dat de deurwaarder aan de deur staat.

Betaalpassen

Anno 2019 stappen mensen in Nederland steeds meer over van contant betalen naar pinnen. Tegenwoordig kun je zelfs al contactloos betalen of pinnen met je mobiel. Waar voorheen iedereen met contant geld betaalde en inbrekers dus kans hadden op een grotere buit, schuilt er ook een gevaar achter het betalen met een betaalpas. Men vergeet namelijk al snel de waarde van geld en geeft eenvoudig uit middels een betaalpas. Hierdoor kun je voor een grote verrassing komen te staan wanneer je rekening plotseling leeg is. Hetzelfde geld voor een creditcard. Men vergeet hoeveel er bijvoorbeeld tijdens het winkelen uitgegeven wordt. Hierdoor staan ze aan het einde van de maand in het rood en krijgen ze een betalingsachterstand.

Sparen

Waar men vroeger geld spaarde in een oude sok, spaart men tegenwoordig op verschillende rekeningen. Bij de grote banken in Nederland kun je speciale rekeningen openen om jouw doelen sneller te bereiken. Zo kun je een spaarrekening openen voor de vakantie, de auto of onvoorziene kosten. Wanneer je elke maand een bepaald bedrag overmaakt naar deze spaarrekeningen kom je voor minder verrassingen te staan. Wanneer je bijvoorbeeld schade rijdt aan jouw auto, kun je deze spaarrekening gebruiken om de schade te repareren.

Deurwaarders

Mocht het ondanks alle tips en hulp niet lukken om op de juiste wijze met geld om te gaan, dan zullen er op een gegeven moment maatregelen getroffen worden. Wanneer je dit slim aanpakt hoeft dit in eerste instantie nog geen grote gevolgen te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld in Hoofddorp woonachtig bent, zal de Deurwaarder Hoofddorp langskomen. Hij of zij zal je inlichten over de maatregelen die getroffen zullen gaan worden. Uiteraard is de deurwaarder ook een mens en zal hij of zij er alles aan doen om het beste resultaat te behalen. Ook bedrijven kunnen zogeheten gerechtsdeurwaarders inschakelen. Hiermee kunnen ze partners met achterstallige betalingen laten opdraven voor de gemaakte kosten.