Ga het personeelstekort te lijf met deze oplossingen

machinebouw

Personeel vinden voor in jouw productieprocessen wordt toch echt steeds moeilijker. Waar je vroeger zo aan mensen kon komen als je ze nodig had lijkt het er inmiddels wel op dat het zo goed als onmogelijk wordt om genoeg personeel te vinden. Je kan ervoor kiezen om meer te betalen en zo personeel aan te nemen dat eigenlijk ander werk hoort te doen, maar dat is duur en vermijd je liever. Gelukkig biedt de robotica techniek een oplossing. Je kan namelijk ook een langetermijninvestering maken in een geautomatiseerd productieproces waardoor je bijna geen personeel meer nodig hebt, en op termijn bespaart dat je echt heel veel.

Bijna elk proces is te automatiseren

Je denkt misschien dat jouw proces niet te automatiseren is, maar eigenlijk is bijna elk proces wel te automatiseren als je genoeg wilskracht hebt. Zeker, het kan voorkomen dat er meer investeringen nodig zijn omdat er nog geen gestandaardiseerde systemen beschikbaar zijn, maar als je het slim aanpakt kan je jouw oplossingen misschien uitlicenseren aan sectorgenoten en zo een extra inkomstenbron aanboren. Samenwerken met machinebouw bedrijven biedt je veel mogelijkheden, en dus is de kans groot dat er wel een aangepaste oplossing voor jouw processen te maken is.

Hoe pak je de automatisering ethisch aan?

Automatisering heeft wel een groot nadeel, en dat is dat veel mensen er hun werk door kunnen verliezen. Daarom raden wij je aan om de automatisering binnen jouw bedrijf met het natuurlijk personeelsverloop te laten gaan. Tegelijkertijd raden we je aan om het wel duidelijk te maken dat de automatisering binnen jouw bedrijf eraan komt, zodat personeel weet dat het helemaal goed is als ze elders een baan aangeboden krijgen. Ook is het slim om voor promotie intern op zoek te gaan, zodat de mensen waar je al een goede band mee hebt opgebouwd binnen jouw bedrijf blijven en dan de nieuwe geautomatiseerde afdelingen kunnen gaan leiden.