Enkele of vele textielbedrukkingen verwezenlijken? Met een transferpers lukt het!

transferpersen

Het bedrukken van textielproducten kun je doen uit hobbyisme, want dit is natuurlijk de ultieme manier om jezelf te voorzien van kledingstukken die volkomen uniek zijn. Natuurlijk kun je deze bedrukkingen echter ook realiseren met een zakelijk oogpunt. Je kunt dit doen om iets bij te verdienen of om zelfs een volledig inkomen te genereren. Hoe dan ook, voor dergelijke bedrukkingen is een transferpers wel noodzakelijk. Transferpersen zijn namelijk apparaten waarmee je zo’n bedrukking snel en gebruiksvriendelijk voor elkaar krijgt. Lees in de volgende alinea wat daar zoal bij komt kijken en welk stappenplan je hierbij kunt volgen.

transferpersen

Het verloop van een transfer in het kort uitgelegd

Natuurlijk kan het per transferpers en per te gebruiken materiaal (zoals textiel en folie) verschillen, maar het realiseren van een transfer (en dus een bedrukking op een stuk textiel of een ander item) verloopt meestal volgens het volgende stappenplan:

•    Eerst stel je de transferpers goed in. Dit houdt in dat je instelt met welke temperatuur, tijd en druk er gewerkt gaat worden. Bij elke folie en ieder textielproduct kunnen deze variabelen weer anders zijn.

•    Vervolgens ga je eerst het textiel voorpersen om te controleren of de druk goed zou komen te staan. Hierbij strijk je in een moeite door het textielstuk mooi plat.

•    Nu begint het daadwerkelijke persen volgens de instellingen die je hebt aangegeven. Snel na het persen zou je de backing van de folie kunnen verwijderen, als deze althans niet te warm is om aan te raken.•    Als je de backing hebt verwijderd kun je nog een keer napersen. Na een keer te hebben nageperst weet je immers zeker dat er geen enkel deel van de transfer nog eens loslaat. Drie seconden napersen is dikwijls voldoende.