Een zakelijke bankrekening openen kan bij verschillende aanbieders

Op het moment dat je een bedrijf hebt of als freelancer werkt dan wil je misschien op een gegeven moment een zakelijke bankrekening openen. Door ervoor te kiezen om een zakelijke bankrekening te openen zal het je misschien ineens opvallen dat er zeer veel opties en mogelijkheden zijn van verschillende aanbieders. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Iedere zakelijke bankrekening komt weer met andere voorwaarden en voordelen. Het is belangrijk dat je kiest voor een zakelijke rekening die past bij je persoonlijke situatie. Om te beginnen zal je moeten bepalen wat voor bankproducten je nodig hebt en gaat gebruiken. Bij sommige banken zal je niet alle producten kunnen gebruiken, aangezien ze deze niet aanbieden. Als freelancer zal je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid nodig hebben om cash te moeten storten zoals een winkelier. Zet dus eerst voor jezelf op een rijtje wat belangrijk voor je is.

De zaken waar je rekening mee moet houden bij het openen van een zakelijke rekening

Als je een zakelijke bankrekening wilt openen dan zijn de bankproducten waar je uit moet kiezen onder andere of je internet bankieren wilt, een wereldpas, een zakelijke spaarrekening, of je rood wilt kunnen staan en een lening wilt kunnen afsluiten, een creditcard, verschillende mogelijkheden om te beleggen, het storten van contact geld, vreemde valuta’s, inzage in de betalingen van je debiteuren en zakelijke verzekeringen. Je zal direct zien op het moment dat je besluit om zakelijke bankrekeningen te vergelijken dat niet iedere bank al deze zaken aanbiedt. Kosten zijn ook nog iets waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je bank, maar dit is niet zo belangrijk als kiezen voor de functionaliteiten die je uiteindelijk nodig hebt nu of in de toekomst. Als freelancer of kleine ondernemer heb je vaak genoeg aan een goedkope of gratis zakelijke rekening zoals N26, Transferwise of Knab. Op het moment dat je extra functies nodig hebt dan heb je een reguliere bank nodig die niet alleen online opereert.

Wanneer kies je voor een reguliere bank voor je zakelijke bankrekening

Als je een midden of kleinbedrijf hebt dan is het beter om te kiezen voor een van de grote banken zoals de ABN Amro, Rabobank of de ING. De rekeningen zullen je meer kosten, maar kunnen makkelijker meegroeien met de groei van je onderneming.  Daarnaast kan je bij deze banken ook een zakelijk krediet aanvragen, boekhoudkoppelingen maken, rood staan en nog veel meer. Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kun je deze zelf toepassen op het moment dat je op zoek bent naar een aanbieder van een zakelijke bankrekening!