Een website laten maken, waar rekening mee houden?

Een website laten maken is iets wat je als ondernemer op een bepaald ogenblik eigenlijk altijd zal moeten laten doen. Tegenwoordig is het namelijk echt “not done” om niet over een eigen website te beschikken. Op het ogenblik dat je voor jouw bedrijf of winkel een website gaat laten ontwikkelen zijn er echter een behoorlijk aantal zaken waar je aandacht aan zal willen besteden. Over welke stijl moet je website precies komen te beschikken, welke informatie wil je er precies op delen en ga zo maar door. Ga jij ook een website laten maken, maar kan je wel nog een beetje meer informatie gebruiken? Dan ben je daarvoor hier zonder meer aan het juiste adres!

Waarom een website laten maken?

Laat ons in eerste instantie nog even dieper ingaan op de reden waarom het zo belangrijk is om tegenwoordig over een eigen website te beschikken. Een website is namelijk niet zomaar een extra verkoopkanaal zoals veel mensen denken, integendeel. Een website laten maken zorgt er namelijk voor dat je mensen meer vertrouwen doet krijgen in je onderneming. Wanneer men op het internet op zoek gaat naar je bedrijf of winkel en deze uiteindelijk niet vindt kan dat wantrouwen opwekken. Mede omwille van deze reden wordt het niet alleen aangeraden om een website te laten maken, maar is ook aanwezigheid op social media platformen van cruciaal belang. Door zoveel mogelijk verschillende, beschikbare kanalen op het internet te benutten vergroot je het potentieel van jouw bedrijf aanzienlijk. 

Waar rekening mee houden bij een website laten maken?

Uiteindelijk zal elke gemotiveerde ondernemer ervoor kiezen om een website te laten ontwikkelen. Op het ogenblik dat jij deze keuze maakt zal je steeds kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende zaken zijn om rekening mee te houden, namelijk: 

  1. Ga je de website zelf beheren of ga je dit uitbesteden aan een professioneel bedrijf? 
  2. Moet je website worden ontwikkeld in de huisstijl van je bedrijf? 
  3. Zal je website goed werken op alle systemen (computers, tablets & smartphones,…)?
  4. Biedt je website een antwoord op alle vragen van je klanten? 
  5. Werkt de website snel genoeg om een optimaal gebruiksgemak te kunnen garanderen?

Vroeger was het zo dat een website ontwikkelen eigenlijk uitsluitend gebeurde voor een laptop of computer. Tegenwoordig is dat uiteraard niet langer het geval. Het merendeel van de mensen die gebruikmaken van het internet doen dit zelfs met een mobiel toestel zoals een smartphone of een tablet. Omwille van deze reden dient een website tegenwoordig eigenlijk verplicht over een zogenaamd responsive design te beschikken.

Is een website laten maken echt zo duur?

Er doen nog altijd heel wat misverstanden de ronde met betrekking tot een website laten maken. Nog steeds stellen heel wat nieuwe ondernemers dit uit omdat ze vrezen dat een website laten ontwikkelen altijd gepaard gaat met een stevige kostprijs. Dat is echter zeker niet juist. Door de jaren heen is de ontwikkeling van een eigen website op financieel vlak heel wat toegankelijker geworden. Bovendien is het tegenwoordig bij het merendeel van de websites eveneens mogelijk om zelf het beheer in handen te nemen waardoor je ook op dit vlak geen rekening meer dient te houden met vervelende, extra kosten!