Een vertaalbureau inhuren: doen!

Je kijkt op dit moment naar je laptop en je leest een belangrijk document… in het Spaans. Je snapt er niks van, maar je moet wel alle details weten. Google Translate laat ook nogal wat te wensen over, aangezien de grammatica en zinsopbouw vaak niet kloppen. Je kunt hier dus zeker niet opbouwen. Daarom is een vertaalbureau inhuren een goede keuze. Hieronder lees je waarom!

Type opdrachten

Je kunt een vertaalbureau voor allerlei verschillende opdrachten inschakelen. Zo regelen ze bijvoorbeeld de vertaling van een geboorteakte of een medisch rapport. Hierbij is er weinig ruimte voor interpretatie, aangezien de woorden in deze gevallen gewoon betekenen wat ze betekenen. Dit is echter wel het geval bij vertaling van teksten, audio’s, ondertitelingen of websites. Hierbij wordt in vele gevallen informeel taalgebruik gebruikt, waarbij de vertaler dus niet alleen kennis over de de taal moet hebben, maar ook over de cultuur. Een vertaalbureau kan je hierin zeker accomoderen, aangezien er meerdere vertalers werken met kennis over verschillende landen en culturen.

Bespaar tijd en geld

Als je de vertaling in-house wilt laten verrichten, heb je een taalspecialist nodig. Natuurlijk kun je ook een freelance specialist inhuren, echter dit biedt veel minder zekerheid. Bovendien vragen deze hoge prijzen. Het is daarom verstandig om een vertaalbureau, zoals www.languagelab.nl, in de arm te nemen. Kwaliteit is gewaarborgd, je kunt ervaringen van anderen opvragen en je bespaart simpelweg tijd en geld. Altijd mooi meegenomen.

Meerdere talen

De meeste vertaalbureau’s focussen zich niet enkel op één taal. Ze zijn gespecialiseerd in meerdere talen en kunnen je dus voor allerlei talen van dienst zijn. Stel, je wilt je business uitbreiden naar meerdere landen, en dus moet de website vertaald worden naar bijvoorbeeld Frans, Duits en Portugees. Je kunt voor alle drie de talen verschillende freelancers inhuren. Daarentegen kun je ook, wat verstandiger is, een vertaalbureau contacteren. Zij kunnen dit alle drie tegelijkertijd doen. Hierdoor zullen zaken minder snel fout gaan en ben je verzekerd van goede kwaliteit voor alle drie de talen!