Dozensluiter kopen? Denk hieraan

sluit dozen

Een dozensluiter is een grote uitgave. De dozensluiter moet daarom erg gewild zijn en moet goed kunnen functioneren binnen het bedrijf. Stik jij in de hoeveelheid bestellingen per dag? Dan is het verstandig om een dozensluiter te nemen. Als je een dozensluiter wilt nemen, heb je verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld automatische, halfautomatische en handmachines. Tussen deze drie dozensluiters zit ook zeker een aantal verschillen. 

dozensluiter

Automatische dozensluiter

Bij de automatische dozensluiter hoef je niets te doen. Je kunt je personeel inzetten voor iets anders. Een automatische dozensluiter zal zelf zijn gang gaan waardoor je verder niets hoeft te doen. Het kan wel eens voorkomen dat de dozensluiter niet goed werkt. Wanneer dit het probleem is, zal de machine stoppen met draaien. Dit zal je dan ook zeker merken. Bij de half automatische dozensluiter, is het nog wel de bedoeling dat er iemand bij staat. Zo kan het personeel de machine goed in de gaten houden, maar hoef je verder zelf niets te doen. 

Handdozensluiter

Wanneer je geen automatische dozensluiter wilt, kun je gaan voor een handdozensluiter. deze dozensluiter zal je alleen helpen met het dichtmaken van de dozen. Zo hoef je dit niet zelf te doen. Het is dan nog wel de bedoeling dat je de machine bestuurd. Hiervoor hoef je vaak maar 3 personeelsleden voor in te zetten waardoor je meer mankracht op iets anders kunt inzetten. Voor grote bedrijven is dit gunstig zodat ze geen extra gedraaide uren hoeven te betalen aan het personeel.