Dit is hoe jij met je bedrijf aan agrarisch personeel komt

Als jij met je bedrijf nog personeel nodig hebt voor agri werk zit je bij Ceres recruitment aan het juiste adres. Het kan lastig zijn om iemand te vinden die perfect bij de functie past. Vooral als je het zelf al heel druk hebt met het runnen van je bedrijf en je personeel ook druk is kan dit lastig zijn. Niemand heeft zin en tijd om allerlei sollicitatie gesprekken te houden om vervolgens alsnog niemand passends te hebben gevonden. Vooral voor banen internationaal kan het erg lastig zijn om het juiste personeel te vinden. De makkelijkste manier om personeel te vinden dat bij jouw bedrijf en bij de functie past is via recruitment en werving. 

Wat is recruitment en werving

Maar wat is recruitment en werving nou eigenlijk precies? En waarom is dit zo veel makkelijker dan zelf je personeel proberen te vinden. Recruitment is eigenlijk ook wel een andere term voor werving en selectie. Oftewel recruitment en werving betekent in principe hetzelfde. De functie van een recruiter is het aantrekken van potentiële kandidaten voor de positie binnen jouw bedrijf. Daarna zorgen ze voor selectie binnen deze kandidaten om de perfecte werknemer voor je te vinden. Hierbij wordt er constant rekening gehouden met de strategie en doelstellingen van je bedrijf. Hierdoor wordt er dus alleen iemand aangenomen die echt bij jouw bedrijf past en de juiste doelen heeft voor de functie. 

Er zijn een aantal voordelen van het gebruiken van een recruiter. Ten eerste heb je hierdoor zelf tijd om je met andere werkzaamheden bezig te houden terwijl een recruiter het vervelende werk voor je doet. Je geeft aan hen door wat voor kwaliteiten en dergelijke je zoekt in je personeel en zij gaan het voor je regelen. Ten tweede hebben recruiters een enorm netwerk aan mensen die binnen de industrie werken waardoor de kans op snel iemand vinden toeneemt.

Gespecialiseerd in recruitment foodsector

Zoals hierboven net genoemd hebben recruiters enorme netwerken. Als je iemand zoekt voor de agrarische sector of iets dergelijks is het verstandig om een recruitment bureau te gebruiken dat gespecialiseerd is in recruitment food. Op deze manier vergroot je de kans het juiste personeel te vinden omdat zulke recruitmentbureaus veel kennis hebben over de sector. Ze hebben niet alleen contacten binnen de industrie, maar ze hebben ook kennis over hoeveel verschillende rollen en functies er beschikbaar zijn in de agrarische sector. 

Een normaal recruitment bureau zal hier minder verstand van hebben en zullen hier wat onderzoek voor moeten doen. Dit kan er allemaal voor zorgen dat het proces tot nieuw personeel uiteindelijk langer duurt. Recruitment bureaus gespecialiseerd in de agrarische sector hebben dit probleem niet waardoor de kans groter zal zijn dat er snel het juiste personeel gevonden kan worden.

Internationaal personeel vinden is enorm ingewikkeld

Ook internationaal kunnen recruitmentbureaus je helpen met het vinden van personeel. Of je nou personeel wilt inhuren uit een ander land of vanuit Nederland iemand wil inhuren voor je bedrijf in het buitenland; het is allemaal ingewikkeld. Op wat voor vacaturesites moet je de vacature zetten om gezien te worden door potentiële werknemers in het buitenland? Recruiters hebben ook een hoop internationale contacten waardoor zij precies weten waar ze goede en betrouwbare werknemers uit het buitenland kunnen vinden.