Direct aan de slag met de thin client

Het computeronderhoud binnen een bedrijf kan een zeer arbeidsintensief proces zijn. Zeker als de computers al wat ouder zijn kunnen problemen optreden: ze lopen vast of je krijgt te maken met virussen of andere problemen. Als IT-er kost het veel tijd om de computers te onderhouden en problemen op te lossen. Dat brengt dus nogal wat arbeidskosten met zich mee.

Eén server

Als het tijd is om de computers te vervangen zou je eens de aanschaf van thin clients kunnen overwegen. wat is een thin client? Een thin client is een compacte, lichte computer, zo dun als een boek. De computer heeft geen harde schijf of grafische opties. Het draait op een desktop. Het voordeel is dat alle medewerkers vanaf verschillende clients kunnen werken op één server. Handig voor bedrijven die op één netwerk werken. De thin client is ook zeer geschikt in het onderwijs, op scholen. Doordat er geen programma’s geïnstalleerd hoeven te worden, kun je direct aan de slag. De kosten voor hardware dalen drastisch met de thin client. Ze zijn optimaal beveiligd, je zult dus geen last hebben van virussen. Updates worden gedaan vanuit de server, voor alle thin clients tegelijk. De aanschaf van een thin client is vele malen goedkoper dan die van een desktop of laptop. Daarbij gebruikt een thin client minder energie. In combinatie met het feit dat het apparaat onderhoudsarm is, zal het geheel zeker leiden tot een kostenbesparing.

Wat heb je verder nodig?

Om te kunnen werken op een thin client heb je een monitor, een toetsenborg en een muis nodig. Deze zijn in sets te koop, bijvoorbeeld bij Copaco, dé computer groothandel. Uiteraard kun je de verschillende items ook los van elkaar aanschaffen. Als klant van Copaco ben je als bedrijf of instelling altijd verzekerd van goede service en kwaliteit. De producten zijn scherp geprijsd. Als klant krijg je een eigen e-commerce platform waarmee je altijd inzicht hebt in de stand van zaken omtrent je bestelling, betalingen, leveringen en backorders. Alle zaken kunnen eenvoudig online worden geregeld. In het e-commerce platform kun je ook offertes opvragen, evenals informatie over prijzen, producten en leveringen. Als je voor middernacht bestelt, wordt het de volgende dag bezorgd. Bestel je in het weekend, dan ontvang je de bestelling op maandag. Heb je vragen of wil je meer informatie over bepaalde producten, dan kun je ook telefonisch contact opnemen. Je wordt te woord gestaan door specialisten op ICT-gebied. Als je gebruik maakt van het contactformulier op de website van Copaco, dan wordt binnen een dag contact opgenomen.