Digitale opleiding Ploegleider BHV van G4S

Bezit je een BHV certificaat en wil je je kennis en kunde uitbreiden, zodat je ook ploegleider kunt worden van de groep BHV’ers op jouw locatie? Volg dan de opleiding Ploegleider BHV van G4S. Met deze opleiding leer je in zeer korte tijd hoe je de ploegleider kunt worden van het onderdeel BHV in jouw bedrijfspand. Niet alleen duurt deze opleiding vrij kort, maar is de opleiding Ploegleider BHV ook via een e-learning thuis achter je eigen computer te volgen.

Een ploegleider zorgt ervoor dat de groep BHV’ers waar het leiding over geeft voldoende kennis en ervaring hebben en houden. De ploegleider is verantwoordelijk voor het oefenen van trainingen en dat het team geoefend blijft. Daarnaast vallen het beheer en de controle van de middelen van de ploeg BHV’ers onder zijn verantwoordelijkheden.

Taken Ploegleider BHV

Bij de opleiding Ploegleider BHV van G4S leer je wat de taken zijn van een ploegleider en hoe deze het beste uitgevoerd kunnen worden. Zo is de ploegleider verantwoordelijk voor het leidinggeven over verschillende taken die de BHV moet kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan brand blussen, verkennen van de omgeving van het bedrijfspand, communicatie tussen de BHV’ers en bijvoorbeeld de receptie en hulpdiensten als de brandweer, het redden van werknemers uit benauwde situaties, het ontruimen van het pand, schadebeperking en alarm slaan op een professionele manier.

Aan het einde van de twee dagen durende opleiding Ploegleider BHV, ontvang je als geslaagde van de opleiding een officieel erkend certificaat uit naam van G4S. Dit certificaat dient als bewijsstuk dat je weet wat je moet doen als een ploegleider en dat je dit ook op een hoogwaardig niveau kunt uitoefenen op het moment dat dit nodig is. Dit certificaat is twee jaar gelden en dient na deze periode vernieuwd te worden door middel van een herhalingscursus. De opleiding Ploegleider BHV is online te volgen, maar voor het praktijkgedeelte kan je terecht bij een van de zes in heel het land verspreide locaties van G4S.