Deze 8 dingen doen alle goede leiders

Bedrijfsleiders hebben een crisis. Bijna een derde van de werknemers vertrouwen management niet. Hierbij bij wisselen jonge werknemers 4 keer van werk voordat ze 32 zijn. De meeste van hen en voelen zich niet geïnspireerd door hun huidige werk.

Het is duidelijk dat veel bedrijfsleiders het niet voor elkaar krijgen vertrouwen en loyaliteit in hun werknemers te bewerkstelligen. Gelukkig, hoeft dat niet zo te zijn. Managers die goed leiderschap laten zien kunnen hun team inspireren om geweldige dingen te bewerkstelligen.

In deze blog gaan we het hebben over 8 essentiële kwaliteiten van leiders.

1. Oprecht enthousiasme

Echt enthousiasme voor een bedrijf zijn producten en zijn missie kan niet worden vervalst. Medewerkers herkennen onze oprechte cheerleading op anderhalve kilometer afstand. Wanneer leiders echter oprecht enthousiast en gepassioneerd zijn, is dat aanstekelijk. Iemand die bijvoorbeeld met Bill Gates in de vroege stadia van zijn Windows project heeft gewerkt zei dat de ware drijfveer achter het succes van het project Gates’ enthousiasme was voor computers.

2. Integriteit

Of het nu gaat om het geven van de juiste waardering voor prestaties, het erkennen van fouten of het stellen van veiligheid en kwaliteit, goede leiders laten ten alle tijden integriteit zien. Ze doen wat juist is, zelfs als dat niet het beste is voor het huidige project of zelfs voor het eindresultaat.

3. Loyaliteit

De beste leiders begrijpen dat echte loyaliteit wederkerig is. Daarom drukken ze die loyaliteit uit op tastbare manieren die je teamlid ten goede komen. Ware loyaliteit is er voor zorgen dat alle teamleden de training en middelen hebben om hun werk te doen. Echte leiders komen op voor teamleden in moeilijke situaties.

4. Geweldige communicatievaardigheden

Leiders moeten de mensen waar zij verantwoordelijk voor zijn motiveren instrueren en disciplinaire. Ze kunnen geen van deze dingen bereiken als ze niet erg bekwaam communiceren. Niet alleen dat, slechte communicatie kan leiden tot slechte resultaten. Leiders die deze vaardigheden niet ontwikkelen, worden vaak als zwak beschouwd. Het is ook belangrijk om te onthouden dat luisteren een van de belangrijkste onderdelen is van communicatie.

5. Daadkracht

Een goede leider is niet alleen bevoegd om beslissingen te nemen vanwege zijn positie. Ze zijn bereid het risico van besluitvorming te nemen. Ze nemen deze beslissingen en nemen risico’s, wetende dat als dingen niet lukken, ze vooral zichzelf verantwoordelijk moeten houden.

6. Stimuleren

Een goede leider heeft vertrouwen in zijn vermogen om de werknemers onder zich te trainen en te ontwikkelen. Daarom hebben ze de bereidheid om hen die ze leiden in staat te stellen autonoom te handelen. Dit komt door te vertrouwen dat hun teamleden volledig opgewassen zijn tegen alle uitdagingen waar zij voor staan. Wanneer werknemers bevoegd zijn, zullen ze eerder beslissingen nemen die in het belang zijn van het bedrijf en de klant.

7. Managementcompetentie

Te veel organisaties proberen leiders te creëren van mensen die gewoon goed zijn in hun werk. Voor de duidelijkheid, diegenen die naar voren komen als zeer goede werkers hebben vaak belangrijke kwaliteiten. Zij zijn degenen die een goed begrip hebben van de producten en diensten van het bedrijf. Ze begrijpen bedrijfsdoelen, processen en procedures. Deze zijn allemaal belangrijk.

8. Charisma

Simpel gezegd mensen zijn meer geneigd om de leiding te volgen van degenen die ze leuk vinden. De beste leiders zijn goed gesproken, benaderbaar en vriendelijk. Ze tonen oprechte zorg voor anderen.

Al deze kwaliteiten zijn absoluut essentieel voor geweldig leiderschap. Zonder hen kunnen leiders hun volledige potentieel niet waarmaken. Als gevolg hiervan zullen hun werknemers nooit zo goed presteren als ze kunnen. Om deze reden moeten organisaties de beste manieren leren om deze noodzakelijke eigenschappen te identificeren en ook te ontwikkelen in bestaande en opkomende leiders. Gooiconsult helpt bij dit ontwikkelingsproces.