De voordelen van spouwmuurisolatie

Als je je gaat verdiepen in de mogelijkheden om je huis te isoleren dan zijn er verschillende mogelijkheden. Van dakisolatie tot vloerisolatie en van bodemisolatie tot  spouwmuurisolatie. Deze laatste vorm van isolatie is een methode om je huis goed te isoleren en daarmee veel voordelen te behalen. Wil je weten welke voordelen dat allemaal zijn? Dat komt mooi uit, want dat hebben we in dit artikel allemaal voor je op een rijtje gezet. Na het lezen ga je meteen op zoek naar de expert die jou kan helpen bij het isoleren van je huis. Want dat is een klus waar specialistische kennis voor nodig is.

Warmte in de winter

Met spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat de warmte in je huis ook daadwerkelijk in je huis blijft en niet via de muren naar buiten verdwijnt Verder houdt het de kou van buiten ook buiten als dat nodig is. Dat is zonde van het stoken dat je doet en natuurlijk niet de bedoeling. Van oudsher werden spouwmuren niet gevuld, maar gewoon leeg gelaten. In moderne woningen zijn de spouwmuren standaard geïsoleerd. In oude woningen is dat niet het geval. Zelfs in woningen uit de jaren 80 laat de isolatie van de muren te wensen over en ook dan kun je eer behalen uit een isolatieproject van de muren.

Koel in de zomer met spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie zorg je er, naast dat warmte binnen blijft die binnen moet blijven, ook voor dat  warmte van de buitenlucht in de zomer ook buiten blijft. Zo hou jij je hoofd koel in huis en kun je ook in de zomer genieten van je geïsoleerde woning. Dat scheelt je een paar keer afkoelen onder een koude douche per dag. Zeker tijdens de warme dagen die we in Nederland steeds meer mogen ervaren.

Aanzienlijk minder stookkosten

Met spouwmuurisolatie zul je merken dat je stookkosten aanzienlijk omlaag gaan. Dat komt omdat enerzijds de warmte die je in huis brengt door te stoken niet meer verloren gaat en gewoon binnen blijft en doordat de kou van buiten ook buiten blijft. Zo hoef je niet meer tegen de kou in te stoken. Dat is net als in de winter met een auto met open dak rijden en dan volop de verwarming aanzetten om het warm te krijgen. Dat is een redelijk kansloze missie.

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Nog fijner is het dat je met spouwmuurisolatie in aanmerking komt voor isolatie subsidie. Dat kan je wel 30% van de investering besparen. Het maakt de investering alleen maar aantrekkelijker en met de steeds stijgende gasprijzen heb je de investering ook steeds sneller terugverdiend. Kortom genoeg voordelen om over te gaan tot het isoleren van je spouwmuren. Verdiep je in ieder geval eens in de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie en laat je voorrekenen wat je aan kosten bespaart op de lange termijn. Zodra je weet wat de kosten zijn en wat het je oplevert kun je ook gaan kijken hoe je de investering het beste kunt doen. Wellicht heb je nog ruimte voor een bouwdepot in je hypotheek.