De voordelen van het gebruik van contactloze kaartbetalingen

Nord VPN

Eerst waren het vooral die jongeren die gebruik maakte van contactloos betalen bij een pin appraat, nu zijn de ouderen mensen ook op. Dat komt omdat contactloos betalen vele voordelen kent ten opzichte van het invoeren van de pincode.

De voordelen zijn:

– Het is makkelijk

– Het is snel

– Het is veilig

Het is in het leven geroepen om de consument de boodschappen sneller te kunnen laten afrekenen. Nu je bijvoorbeeld ook kan zelfscannen gaat het boodschappen doen steeds sneller. Geen lange rijen, maar gewoon meteen aan de beurt zijn!

Is het wel veilig?

Toch denken veel mensen nog steeds dat het niet veilig is. Echter, is het wel heel veilig en heeft het dezelfde bescherming als de gewone pin betalingen, waardoor het veiliger is dan contant geld. Contactloze kaarten zijn bijvoorbeeld ook beschermd met meerdere veiligheidslagen, waardoor u altijd beschermt bent tegen fraude. De betaling werkt bijvoorbeeld alleen als jij jouw kaart elke centimeters van het pin apparaat af houdt, waardoor het bijna onmogelijk is om ongezien geld af te schrijven door dieven. Voor extra bescherming van jouw geld wordt van tijd tot tijd jouw pincode gevraagd om te verifiëren of jij het wel bent. Mocht je jouw kaart verliezen of hij wordt gestolen, dan hoef je vaak niet op te draaien voor de verliezen die je hebt gelezen, want de bank vergoed vaak alles!

Kijk gerust is bij jouw eigen bank naar de voordelen van een kaart met contactloze betalingen. Sinds kort kan je jouw kaart ook toevoegen in jouw telefoon, zodat je eigenlijk je kaart nooit meer hoeft meenemen en gewoon met jouw mobiel kan betalen. Heb je een eigen winkelzaak en nog geen pinautomaat? Dan kan je het jouw klanten nog makkelijker maken door een pinautomaat kopen. Bij Sepay is de service en de prijs uitstekend!