De voordelen van beleggen in crypto

Er zijn talloze voordelen te benoemen voor het beleggen in crypto, echter zijn er ook nadelen dus daar zal je altijd rekening mee moeten houden. Echter, vandaag nemen we jullie in deze blog mee naar de belangrijkste voordelen in het beleggen in crypto. Bekijk ze hieronder. 

De blokchain technologie 

Eén van de meest bekende en het belangrijkste onderdeel van cryptocurrencies is de technologie die erachter zit. De blokchain technologie. Dit is simpelweg het systeem waarop de verschillende cryptovaluta wordt verhandeld. Deze technologie zorgt voor veel veiligheid, het is transparant. Iedereen kan anoniem de hele transactie geschiedenis bekijken en beoordelen. Er is geen eigenaar zoals in de wereld van de banken.

Lage transactiekosten 

Om even door te pakken op bovenstaande, doordat er geen baat is bij het winstmaken door grote partijen zoals banken, zijn de transactiekosten via de blokchain technologie erg laag in vergeleken met geldtransacties van de euro. Vooral internationale transacties worden hierdoor erg aantrekkelijk.

Ook crypto beheerd beleggen door Yieldt.com is een vorm van beleggen die in vergelijking met normaal beheerd beleggen door grote banken erg voordelig en interessant is.   

Decentraliseerd 

Het laatste voordeel dat benoemd zal worden is het decentrale systeem waarop Bitcoin en andere cryptocurrencies draaien. Dit is een voordeel omdat het erg veel waarde hecht aan de privacy  van de gebruikers. Waar normaliter grote banken elke transactie van iedereen kunnen controleren en in de gaten houden is dit bij een systeem die gedecentraliseerd, zoals crypto, niet mogelijk.