De veelzijdigheid van capacitive touch

membrane switches

Misschien heb je nog nooit van de term capacitive touch gehoord. De kans dat je ooit van deze technologie gebruik hebt gemaakt is wel erg groot. We zien het gebruik van capacitive touch bijvoorbeeld veel bij tablets, smartphones en andere touchscreens. We vertellen je in dit artikel alles over de veelzijdigheid van deze technologie.

Populariteit van capacitive touch

Iets aanklikken met een vinger op een touchscreen? Inzoomen? Of een swipe naar beneden? Dit zijn allemaal voorbeelden van capacitive touch. Met één enkele aanraking op een touch screen zet je een actie in gang. Wanneer je erover nadenkt zie je deze technologie behoorlijk vaak in het dagelijks leven: van een ticketmachine op het station tot je telefoon die je altijd bij je hebt en van een koffiemachine tot een informatiescherm. Capacitive touch zal naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren ook alleen maar nog groter worden. Het is intuïtief, werkt snel en de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

Keypads

Toepassingen van capacitive touch

Capacitive touch is een technologie die interessant is voor veel verschillende producten en markten:

  • Industrie: bedieningspanelen voor bijvoorbeeld machines in een fabriek, in dit geval is er vaak sprake van capacitive membrane switches.
  • Medisch: denk bijvoorbeeld aan de bedieningspanelen van een bed in een ziekenhuis.
  • Home appliance: denk bijvoorbeeld aan het touchscreen van een koffiemachine of een wasmachine.
  • Automotive: ook in de automotive industrie zien we veel toepassingen van capacitive touch, zoals bijvoorbeeld het touchscreen van een auto om de routebeschrijving in te vullen.
Key pads

Voordelen capacitive touch technologie

Capacitive touch kent veel voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Er is geen druk nodig om een aanraking te registreren. Een simpele aanraking zorgt al voor een actie, je hoeft geen knop in te drukken.
  • Capacitive touch werkt zeer intuïtief.
  • Eindeloze toepassingen en design mogelijkheden.
  • Gemakkelijk schoon te maken.