De perfecte teambuilding in escape room Rotterdam

Zeker na een tijd waarin je als team weinig samen hebt kunnen doen, kan het goed zijn om naast samenwerken ook weer bezig te zijn met op een andere manier van verbinden. Om ook weer eens tijd te nemen om echt wat tijd met elkaar door te brengen los van de werkplek. En om aandacht te besteden aan de mensen in je team en samen een mooie ervaring te hebben. Een leuke, afwisselende manier om dat te doen is het bezoek aan een escape room Rotterdam. Deze activiteit heeft alle facetten waaraan een teamuitje moet voldoen. Het is leuk, spannend, origineel, laat mensen hun brein gebruiken, verbindt mensen met elkaar en heeft toch ook een wedstrijdelement in zich. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van een escape room als teambuilding.

Waarom met je collega’s naar escape room Rotterdam?

Een escape room Rotterdam is een teambuilding activiteit die je als team veel kan brengen. Je kunt zien wie er onder stress blijft presteren en wie niet. Daarnaast zie je vaak natuurlijke leiders opstaan die op hun werk die functie nog niet hebben, maar wel de potentie om leiding te geven in zich hebben. Het kan je laten zien of je de juiste mensen op de juiste plekken hebt zitten of niet.

Leer je collega’s op een andere manier kennen

Tijdens een escape room Rotterdam leer je je collega’s op een hele andere manier kennen. Veel mensen vinden zo’n activiteit toch een beetje spannend en vinden het fijn om te leunen op anderen door zich kwetsbaar op te stellen. Anderen misschien juist weer niet. Je ontdekt wellicht allerlei verborgen talenten bij je mensen, die zonder deze activiteit niet aan de oppervlakte komen. Zo kan er ineens een echte speurneus wakker worden of een hele slimme analyticus opstaan en in één keer het mysterie oplossen.

Ontwikkel teamspirit en betrokkenheid

Door een bezoek aan een escape room Rotterdam kun je werken aan de teamspirit en de betrokkenheid van de mensen onderling. Mensen doen tijdens zo’n uitje ook wat ze doen op de werkvloer. Het is een mooie spiegel die de patronen en blinde vlekken van een team bloot legt en dat kan waardevolle inzichten opleveren. Je kunt zo’n extra activiteit diepgang geven door een paar simpele vragen te stellen na afloop van de activiteit. Vraag mensen wat ze gezien hebben, hoe ze de samenwerking ervaren hebben en hoe ze hiervan kunnen leren en de inzichten kunnen gebruiken op de werkvloer. Koppel acties aan de inzichten en volg die ook op.

Ontdek hoe je functioneert als team in escape room Rotterdam

Een teambuilding activiteit als escape room Rotterdam laat heel goed zien hoe de mensen in je team samenwerken of het gebrek aan samenwerking aan het licht brengen. Daarnaast kun je zien of mensen elkaar vertrouwen en op elkaar durven te bouwen, of mensen elkaar helpen om verder te komen of dat ze juist alleen voor eigenbelang gaan. Neem ook altijd de tijd om de activiteit te analyseren en laat mensen delen wat ze hebben ervaren. Kijk ook hoe je team deze inzichten kan toepassen op de werkvloer. Dan wordt een teamuitje echt waardevol.