Chemisch afval veilig vervoeren

Tijdens een verbouwing kan het zijn dat je te maken krijg met KCA. KCA staat voor klein chemisch afval en is een verzamelnaam voor verschillende soorten gevaarlijk afval. Er zijn verschillende soorten gevaarlijk afval. Bij gevaarlijk afval moet je denken aan accu's, batterijen, bestrijdingsmiddelen, brandstofresten, chemicaliën, verf, olie, verschillende soorten naalden etc. Het is belangrijk om klein chemisch afval goed in te leveren. Dit kan niet bij het normale afval, omdat chemisch afval schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Het moet daarom goed onderscheiden worden. 

Klein chemisch afval

Tijdens een verbouwing krijg je altijd te maken met klein chemisch afval. Of het nou verf of accu's zijn. Het wordt allemaal gezien als chemisch afval en moet dus apart worden verzameld. Teveel blootstelling aan deze chemische stoffen kan enorm schadelijk zijn en omdat elke verbouwer met chemisch afval te maken krijgt, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de risico's. Deze stoffen zijn giftig en kunnen dodelijk zijn. Daarom is het belangrijk om een groep in te schakelen dat gespecialiseerd is in het afvoeren van deze chemische stoffen. Voordat het wordt afgevoerd, is het belangrijk om dit chemisch afval goed te onderscheiden met het grofvuil. Ook is het belangrijk om niet in aanraking te komen met deze gevaarlijke stoffen.

Chemisch afval afvoeren

Je kan het chemisch afval afvoeren naar een afvalpunt. Hierbij is het belangrijk dat dat het chemisch afval goed wordt onderscheiden. Dit maakt het makkelijk om het binnen het afvalpunt het chemische afval te onderscheiden. Zo kan het sneller afgevoerd worden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid chemisch afval. De gemiddelde hoeveelheid chemisch afval dat kan worden afgevoerd is 50 kilogram. Hou er daarom rekening mee om maximaal 50 kilogram aan klein chemisch afval mee te nemen.

Er zijn ook verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het afvoeren van klein chemisch afval. Deze bedrijven beschikken over verschillende certificaten en staan erkend als ervaren afvoerders. GP Groot is een bedrijf dat ook gespecialiseerd is. Het chemisch afval wordt opgehaald en afgevoerd en zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het klein chemisch afval. Het voordeel van het inzetten van een bedrijf is dat het contact met het klein chemisch afval minimaal is. Tevens hoef je je ook geen zorgen meer te maken om het chemische afval. Alles wordt veilig afgevoerd. Tevens kunnen bepaalde stoffen ook hergebruikt worden. Dit wordt ook allemaal van het afval onderscheiden en het zorgt ervoor dat er geen stoffen verloren gaan in het proces.