Benieuwd wat de bank je wil geven? Laat een lening berekenen

lening berekenen

Geld lenen kost geld. Niet alleen omdat je rente betaalt maar ook omdat je soms advies in moet winnen. Dat geldt gelukkig niet voor een lening berekenen. Dat kun je dus op meerdere plekken laten doen.

Wat is een lening berekenen? 

Wanneer je geld wil lenen, dan kan dat niet zomaar. Je moet eerst laten berekenen of zelf berekenen wat je kunt lenen. Het is namelijk niet zomaar mogelijk om een bank in te lopen met de vraag of je duizenden euro’s mag lenen als je het belooft terug te betalen. zo werkt het niet. Het is de bedoeling dat ze eerst een risicoprofiel maken.

lening berekenen

Wat is een risicoprofiel?

Een risicoprofiel kan te maken hebben met beleggen maar het ook te maken hebben met lenen. In het geval van lenen wordt er dan door de verstrekker een berekening gemaakt van wat voor lasten jij kunt dragen voor je lening. Iemand die 2000 euro per maand verdient kan immers niet 1500 per maand terugbetalen aan de bank. Het risicoprofiel omvat informatie waar uit blijkt wat voor jou een logische maandlast is en hoe waarschijnlijk het is dat je dit bedrag straks terug kunt betalen. Een bank wil namelijk zo min mogelijk risico lopen. Daarom lenen ze alleen geld uit als de kans groot is dat jij het netjes en op tijd terug kunt betalen.

lening berekenen

Zelf berekenen

Er zijn ook websites te vinden die jou helpen om een lening zelf te berekenen. Je kunt dan ook gelijk kijken welke aanbieders er het beste zijn en welke geschikt zijn voor wat jij precies zoekt. Sommige bedrijven zijn soepeler in hun beleid maar dan betaal je vaak wel meer rente dus let daar goed op.