Hoe vindt je snel een baan, dat is iedereens vraag die een baan zoekt. In dit artikel leggen we je uit hoe je op meerdere plekken dan 1 een baan kan vinden (Uitzendbureau hoger opgeleiden).

Jacht voor de verborgen banen

Dus wat kun je doen dat echt constructief is? Je kan beginnen met reverse engineering, zoals Ali Breen het noemt. “Er zijn veel dingen die er zijn over hoe je werkgevers kan aantrekken van het beste recruitment bureau,” legt ze uit. “Zoek uit wat ze hun aandacht trekt, en ga gebruik dat.” Veel bedrijven maken bijvoorbeeld “recruitment video’s” die ze op sociale media plaatsen. Als een bedrijf waar je van houdt er een heeft, maak dan de dag van een HR-persoon en geef er commentaar op. “Stel een vraag,” stel Breen, “of zeg, ‘Dit deel van de video gaf me rillingen. Ik zou graag met iemand in discussie willen gaan hierover!'” En terwijl je toch bezig bent, zorg ervoor dat je “opdaagt,” voegt Breen toe. Dit kan betekenen, commentaar geven op elke post, of zo eenvoudig als ervoor te zorgen dat al de sociale bios zeggen: “Ik ben gepassioneerd / nieuwsgierig naar …” en dan een lijst van drie dingen die in overeenstemming zijn met de waarden van je droom werkgever of klantenkring.

En ja, netwerken.

Omdat “netwerken” is uitgegroeid tot een bruto woord, reframe het als “het bouwen van verbindingen,” dat voelt zo veel minder transactioneel, en zo veel meer als iets wat een echte mens zou kunnen doen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het bereiken van mensen waarmee je al verbonden bent, en ze een berichtje te sturen. (Een ander netwerk dat je misschien niet hebt overwogen? Uw retail- of service taak die u mogelijk over het hoofd ziet. Kijk of er interne groeimogelijkheden zijn. Neem een supervisor of een trainer rol aan.)

Ken je niemand in je doelveld? Overweeg lid te worden van een relevante beroepsvereniging. En als je eenmaal erin geslaagd bent om een verbinding te maken, kan je altijd vragen om je door te verbinden met drie meer relevante mensen. Je bespaart jezelf tijd en energie. Als je iemand vindt die episch is, zullen ze waarschijnlijk ook epische mensen kennen. Andere plaatsen om te zoeken naar mogelijke verbindingen? Alumni verenigingen, lokale kamers van koophandel, gemeenschap groepen. En beperk je niet alleen tot mensen lokaal tot jou! Met de opkomst van werken op afstand is alles mogelijk, en een mondiaal perspectief zal nooit een slechte zaak zijn.