Automatische kilometerregistratie: waarom je dit nodig hebt

Wat zijn de voordelen van automatische kilometerregistratie en waarom heb je dit nodig? Dit is misschien een vraag die jij jezelf als ondernemer van wagenparken wel eens gesteld hebt. Misschien twijfel je al wat langer om dit in jouw bedrijf in te zetten, maar weet je niet zeker wat je hier nu precies mee kunt. Misschien is het spannend om een verandering in te voeren en weet je niet hoe je jouw medewerkers hiervan op de hoogte moet brengen. In deze tekst zetten we alle voordelen van automatische kilometerregistratie voor je op een rijtje, zodat jij de juiste beslissing kunt maken. Lees dus snel verder.

Voordelen van automatische kilometerregistratie

Het meest logische en misschien wel belangrijkste voordeel van automatische kilometerregistratie is natuurlijk dat het automatisch gaat. Hierdoor hoeven jouw medewerkers de kilometers niet meer elke keer handmatig in te voeren. Dit zorgt ervoor dat er veel meer tijd overblijft voor andere werkzaamheden, waardoor je automatisch geld bespaart. Andere voordelen van deze registratie zijn bijvoorbeeld:

  • Privacy wordt gewaarborgd door privé-schakelaar
  • Minder administratiekosten
  • Inzicht in gereden kilometers
  • Voldoet aan eisen belastingdienst
  • Meer overzicht

Dit zijn de voordelen die je kunt gaan ervaren wanneer je voor automatische kilometerregistratie kiest. Chauffeurs kunnen onderscheid maken tussen privé- en zakelijke ritten, door middel van de privé-schakelaar. Hierbij kunnen chauffeurs dit met één klik op de knop aanpassen. Het voordeel voor jou als ondernemer is dat je hierdoor ook kunt voorkomen dat chauffeurs niet over de limiet van het aantal privékilometers gaan. Daarnaast zorgt het hebben van automatische kilometerregistratie voor minder administratiekosten, aangezien er niets meer handmatig ingevoerd hoeft te worden. Verder voldoet het ook aan de wet- en regelgeving van de belastingdienst. Verizon Connect beschikt namelijk over het Keurmerk RRS. Hierdoor worden alle juiste gegevens verzameld, zodat je niet ineens een boete ontvangt. Je kunt je voorstellen dat dit alles zorgt voor meer overzicht en minder stress. Dat is natuurlijk wat je wilt. Je hebt meer overzicht doordat alle rapportages continu worden bijgehouden. Zo weet jij als werkgever precies waar je aan toe bent.

Het is natuurlijk wel van belang om jouw medewerkers juist te informeren wanneer je kiest voor automatische kilometerregistratie. Het moet niet overkomen alsof je ze wilt controleren, dus zorg ervoor dat je de voordelen van automatische kilometerregistratie benoemt. Het is voor chauffeurs zelf natuurlijk ook handiger dat alles automatisch wordt bijgehouden. Zo weten zij bijvoorbeeld ook precies hoeveel privékilometers ze gereden hebben. Daarnaast zijn alle gegevens van de chauffeur beveiligd, zodat er geen sprake is van privacy schending.

Automatische kilometerregistratie bij Verizon Connect

Ben je overtuigd van de voordelen van automatische kilometerregistratie? Of twijfel je nog en wil je meer informatie? Neem dan snel een kijkje op de website van Verizon Connect. Zij bieden zelfs demo’s aan, zodat je eerst kunt ervaren wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. Daarnaast is er altijd iemand beschikbaar om je te helpen met al jouw vragen. Mocht je al helemaal zeker van je zaak zijn, kun je direct dit systeem aanschaffen. Veel succes met deze investering. Wie weet heb jij dit systeem binnen de kortste keren geïmplementeerd binnen jouw bedrijf.