Alles wat u moet weten over het Rittenregistratie systeem

Als u een bedrijfswagen heeft en deze ook privé gebruikt, moet u bijhouden welke ritten zakelijk zijn en welke ritten privé zijn. Hiervoor is er het Rittenregistratie systeem. In deze blogpost leggen we uit wat het Rittenregistratie systeem is en waarom het belangrijk is. Deze website kan je alvast op gang helpen.

Wat is het Rittenregistratie systeem?

Het Rittenregistratie systeem is een manier om uw zakelijke en privé kilometers te registreren. Het is verplicht voor alle zakelijke rijders om hun ritten bij te houden om te laten zien welke ritten zakelijk zijn en welke ritten privé zijn. Dit is nodig voor de Belastingdienst om de bijtelling te kunnen berekenen. De bijtelling is een bedrag dat u jaarlijks moet betalen als u uw auto ook privé gebruikt. Hoe hoger het aantal privé kilometers, hoe hoger de bijtelling.

Waarom is het belangrijk om een Rittenregistratie systeem bij te houden?

Een correct bijgehouden Rittenregistratie systeem is belangrijk om onnodige bijtelling te voorkomen en daarmee kosten te besparen. Als u bijvoorbeeld kunt aantonen dat u minder dan 500 kilometer privé heeft gereden, hoeft u geen bijtelling te betalen. Andersom geldt ook, als u meer privé kilometers heeft gereden dan 500 kilometer, wordt de bijtelling hoger. Met een Rittenregistratie systeem kunt u dus aantonen welke ritten zakelijk zijn en welke ritten privé zijn en daarmee voorkomen dat u te veel bijtelling betaalt.

Hoe werkt het Rittenregistratie systeem?

Het Rittenregistratie systeem werkt simpel. U houdt bij welke kilometers u zakelijk rijdt en welke kilometers u privé rijdt. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een speciaal daarvoor ontwikkelde app, een GPS-kastje in uw auto of door handmatig uw ritten bij te houden. Deze is onder andere te verkrijgen bij FleetGo. Belangrijk is wel dat u voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan het Rittenregistratie systeem. Zo moet u bijvoorbeeld de datum, de kilometerstand, het vertrekpunt, het eindpunt en de route van de rit bijhouden. Door het bijhouden van een correct Rittenregistratie systeem voorkomt u dat u onnodig veel bijtelling moet betalen.

Welk Rittenregistratie systeem past bij uw bedrijf?

Er zijn verschillende Rittenregistratie systemen op de markt. Het is belangrijk om te weten welk systeem het beste past bij uw bedrijf en uw wensen. Zo zijn er systemen die gebruik maken van GPS-signaal, maar ook kunnen er stickertjes op de auto's worden geplakt die de gereden kilometers bijhoudt. De kosten van het Rittenregistratie systeem zijn ook belangrijk om mee te nemen in uw overweging: soms is het aanschaffen van dure apparatuur niet haalbaar.

Een correct bijgehouden Rittenregistratie systeem is van groot belang voor alle zakelijke rijders. Het voorkomt onnodige bijtelling en dus extra kosten. Door het bijhouden van uw zakelijke en privé kilometers houdt u overzicht en kunt u aantonen welke ritten zakelijk zijn en welke ritten privé zijn. Hierdoor betaalt u nooit te veel bijtelling en voldoet u aan de eisen van de Belastingdienst. Zorg dus dat u altijd een Rittenregistratie systeem bijhoudt als u een bedrijfswagen rijdt!