Alles wat u moet weten over factoring

e-learning

Een factor is iemand die zaken doet namens een ander. Sinds de 18e eeuw is factoring een fundamenteel onderdeel van het aantrekken van commercieel kapitaal. Sindsdien heeft het economische hausses en financiële trends doorstaan. Bedrijven hebben tegenwoordig vaak misvattingen over, of negeren gewoon hoe ze voordeel kunnen halen uit factoring. Een van deze misvattingen is dat alleen een financieel noodlijdende onderneming haar schulden zou verrekenen. Hoewel dit af en toe gebeurt, wordt factoring vaker wel dan niet gedaan door organisaties die willen uitbreiden. Dit zijn de bedrijven die meer cashflow nodig hebben om leverancierskortingen veilig te stellen, voorraden voor te bereiden op drukke seizoenen, apparatuur te moderniseren en meer te creëren en te verkopen.

Hoe factoring werkt

U verkoopt uw ​​boek schuld aan een factor in ruil voor contant geld, dat direct op uw bankrekening wordt gestort. Wanneer u artikelen levert of services voltooid, voert u deze actie uit. Rapportages houden u op de hoogte van de debiteuren status. Factoring biedt bepaalde voordelen ten opzichte van andere vormen van financiering. U hoeft zich geen zorgen te maken over maandelijkse betalingen wanneer u factoring gebruikt. Er zijn geen schulden gemaakt. Uw financiële stroom wordt groter. Uw credit score kan stijgen. U kunt uw geld direct ontvangen zonder te hoeven wachten op goedkeuring. U heeft volledige controle over het bedrag dat u meetelt. U kunt contact opnemen met het factoringbedrijf of bekijk dan de website om meer te weten te komen over hoe factoring werkt.

Factoring voordelen

Factoring verhoogt de verkoop en de productie. De extra cashflow die door factoring wordt geleverd, kan opnieuw in het bedrijf worden geïnvesteerd, waardoor het grotere orders kan aannemen en alle benodigde apparatuur voor uitbreiding kan verwerven. Deze verbeterde output heeft het potentieel om de winst van het bedrijf te verhogen. Het verhoogt ook je koopkracht. Bulk kopers ontvangen vaak besparingen waar kleinere bedrijven over het algemeen niet voor in aanmerking komen. De fondsen die via factoring worden verkregen, kunnen worden gebruikt voor grote bestellingen, waardoor het bedrijf leverancierskortingen kan krijgen. Ten slotte verbetert het uw kredietwaardigheid. Een goede kredietwaardigheid kan een voordeel zijn van factoring. Het bedrijf kan zijn betalingen op tijd betalen en grotere uitgaven doen zonder schulden aan te gaan.