Alles wat je moet weten over desk booking

werkplekken

Het wordt steeds gebruikelijker om van desk booking gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld aan werkplekken reserveren via een app.  Dit betekent dat het voor bedrijven en instellingen mogelijk wordt om ruimtes meer efficiënt te benutten. Daardoor is het mogelijk om met minder kantoorruimte te werken. Het is dan wel belangrijk om alles te weten over desk booking. Hoe werkt het en welk voordeel is eruit te halen?

Wat is Desk Booking?

In de eerste plaats is het zo dat je met desk booking een werkplek of een bureau kan reserveren. Dit kan bijvoorbeeld met Reflex Online. Zo kan je medewerkers simpel een werkplek laten reserveren met de app of software. Dit geldt voor een werkplek, vergaderruimte, flexplek of studieplek. De app of software is bruikbaar op een smartphone, tablet, laptop of desktop. Dit betekent dat alle werkplekken efficiënt te benutten zijn. Waardoor een maximale capaciteit te bepalen is.

Hoe werkt het?

Het kan aan de software liggen hoe gemakkelijk dit te gebruiken is. Eigenlijk is de basis heel simpel. Je reserveert online een werkplek. De beheerder heeft de werkplekken in het systeem aangemaakt. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van tijdsloten en soorten plekken worden onderverdeeld. Ook zijn verdiepingen aan te geven. Alle medewerkers krijgen toegang tot de pagina waarop de werkplekken gezocht en gereserveerd kunnen worden.

Het juiste systeem

Het is belangrijk om met het juiste systeem te werken. Dat kan bijvoorbeeld Reflex Workplaces zijn. Dit is een systeem dat aansluit op de wensen die je hebt. Het boeken kan via een app die op alle verschillende devices te gebruiken is. Het systeem is aan meerdere beheerders toe te wijzen. Zij zien niet alleen de boekingen, maar ook de bezettingsgraad en de no-shows. Het gebruik gaat heel gemakkelijk en de inzichten zijn realtime. Zo is er op een goede manier modern te werken. 

De voordelen van desk booking

Het is tot slot nog even goed om de voordelen van desk booking op te sommen. Dit geeft de nodige inzichten. Zo is het aantal aanwezigen en het aantal werkplekken altijd op elkaar af te stemmen. Ook is beter te bepalen welke plekken en ruimtes beschikbaar moeten zijn op welke momenten. Er zijn meer mogelijkheden om een ruimte te reserveren voor collega’s. Het is ook gemakkelijk om afspraken te maken zonder elkaar tegen te komen. Tot slot geeft het de beheerder heel veel inzichten. Dit zijn stuk voor stuk grote voordelen hiervan.