Al je werkafspraken bij de hand

Tegenwoordig is het makkelijk om grip op alle serviceproducten binnen je onderneming te krijgen. Er zijn allerlei slimme tools op de markt waarmee de planning van werk helemaal geen issue meer is, zodat jij je kan focussen op het leveren van service aan je klanten.

Een tool voor het plannen van al je werk

In een goede planning tool heb je alle belangrijke zaken bij de hand. In zo’n tool komen een aantal belangrijke functies samen. Die functies worden in dit stuk samengevat. De eerst functie: projectplanning. In een planning tool heb je alle projecten snel bij de hand en kun je werkbonnen van ieder project of iedere opdracht maken. Binnen die projecten kunnen alle betrokkenen makkelijk gericht communiceren.

De handige functies van een planningstool

Een planningstool heeft een aantal handige functies. Naast het plannen van je projecten of opdrachten, is het in een goede tool ook mogelijk om de opdrachten te tracken op basis van tijd, kosten en andere factoren. Zo is het makkelijk om opdrachten en de medewerkers die die opdrachten hebben uitgevoerd te beoordelen. Alle medewerkers hebben namelijk een account, en projecten worden aan die accounts toegewezen. Zo is het makkelijk om in een opslag de prestaties van een medewerker te kunnen inzien.

De beste tools zijn integraal

De beste planningstools zijn integraal. Dat betekent: die tools hebben naast het managen en tracken van projecten ook een functie voor het inplannen van werkzaamheden, en zelfs het versturen van geautomatiseerde mails en sms berichten naar klanten, bijvoorbeeld 15 minuten voordat de medewerker aan de deur staat om service te verlenen. In de basis wordt het plannen van projecten en het communiceren rond die projecten naadloos, en het managen van een business gericht op het verlenen van service een stuk makkelijker. Dat leidt tot efficiëntere bedrijfsvoering en meer tevreden klanten.

De voordelen van het gebruiken van een planningstool

Het plannen van projecten is slechts een van de voordelen van het gebruik van een planningstool. Met een planningstool wordt het stukken makkelijker om de baten en lasten van projecten in beeld te brengen, en budgetten voor projecten en opdrachten in realtime bij te stellen waar nodig. Zo wordt het makkelijk om de gehele bedrijfsvoering stukken efficiënter te laten verlopen. De nieuwste tools op de markt zijn bovendien door iedereen simpel te gebruiken, en vereisen niet langer zwarte software. Sommige tools zijn gewoon in de browser te gebruiken, zonder daarvoor toepassingen te hoeven downloaden. Klik hier om meer over dit deze planningstool te lezen.