5 redenen om te kiezen voor een schutting van hardhout 

Ga je een nieuwe schutting in je tuin (laten) plaatsen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor het juiste materiaal. De materiaalkeuze is namelijk bepalend voor de levensduur van je schutting en hoe goed deze bestand is tegen de uiteenlopende weersomstandigheden in Nederland. Er zijn veel verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen voor een schutting. Hierdoor kan het lastig zijn om het juiste materiaal te vinden. Daarom helpt dit blog je op weg met vijf redenen om te kiezen voor een schutting van hardhout.

Lange levensduur

Hardhout is een van de houtsoorten met de langste levensduur. Zeker wanneer je kiest voor een schutting van tropisch hardhout gaat de schutting erg lang mee. Een hardhouten schutting gaat zo’n 15 tot wel 25 jaar mee. Hardhout is een houtsoort die valt in de hoogste duurzaamheidsklasse. Dit houdt in dat het hout erg lang meegaat en goed bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden. 

 

Onderhoudsvriendelijk

Sommige mensen kiezen voor een schutting die bestaat uit een haag van planten. Een voordeel hiervan is de natuurlijke uitstraling, maar een belangrijk nadeel is dat een haag erg veel onderhoud vergt. Met een schutting van hardhout haal je wel de natuurlijke uitstraling je tuin in, maar ben je veel minder tijd kwijt aan het onderhoud. Het hout moet goed beschermd worden tegen vocht, maar daarbuiten vergt het hout eigenlijk geen onderhoud. 

 

Natuurlijke uitstraling

Ga je een schutting in de tuin plaatsen? Dan is het wel zo mooi wanneer de schutting een beetje natuurlijk oogt en zo goed aansluit op de aankleding van je tuin. Door te kiezen voor eens schutting van hardhout, kies je voor een schutting met een natuurlijke en warme kleur die je tuin helemaal af maakt. 

Stevig en robuust

Hardhout is erg stevig en robuust. Hierdoor is je schutting goed bestand tegen hevige wind. De juiste basis voor een schutting van hardhout leg je door de schutting te bevestigen aan hardhouten palen die je in de grond boort. Deze palen zijn erg robuust en stevig, waardoor je schutting wel tegen een stootje kan. Ook als het hard waait blijft jouw hardhouten schutting stevig staan.

 

Gemakkelijk aanpasbaar 

Verandert je smaak na verloop van tijd en ben je toe aan verandering? Dan kun je jouw schutting gemakkelijk omtoveren in een volledig nieuwe schutting door het hout te bewerken met een beits of verf. Zo ziet je schutting er helemaal anders uit, zonder dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Daarnaast verhoog je met deze werkzaamheden ook nog eens de levensduur van het hout.