3 redenen om vandaag nog te beginnen met afval scheiden op kantoor

Afval scheiden

Bedrijven in Nederland zijn verplicht om bedrijfsafval bij de bron te scheiden. Bedrijven zijn verplicht om dit zelf goed te regelen. Maar afgezien van dat je als bedrijf dus bezig moet zijn met het scheiden van afval, zijn er nog meer redenen om dit te doen. We geven je drie redenen waarom ook jouw bedrijf vandaag nog moet beginnen met het scheiden van afval op kantoor.

1. Goed voor het milieu (en je imago)

Mensen zijn zich steeds bewuster van het belang om goed voor het milieu te zorgen. Het scheiden van verschillende afvalstromen hoort hier ook zeker bij. Steeds meer huishoudens zijn hier mee bezig, maar ook bedrijven moeten hun steentje bijdragen. Afgezien van dat het scheiden van afval goed is voor het milieu, is het ook goed voor het imago van je bedrijf. Bewuste consumenten kopen liever iets bij duurzame bedrijven. Door te laten zien dat jullie actief bezig zijn met het scheiden van afval, heb je al snel een streepje voor.

2. Het is eenvoudiger dan je denkt

Ben je bang dat het scheiden van afval veel tijd en geld kost? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het scheiden van bedrijfsafval is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt verschillende containers huren voor het scheiden van het afval. Deze containers worden vervolgens regelmatig door een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf geleegd en het afval wordt op een duurzame manier verwerkt. Zelf heb je hier geen omkijken naar en je kunt de container altijd blijven gebruiken. Er zijn diverse containers beschikbaar. Zo is er een oudpapier container, maar ook een container speciaal voor vertrouwelijk papierwerk. Zo kun je zelfs je meest vertrouwelijke documenten veilig weggooien. En met deze tips wordt het afval scheiden nog eenvoudiger.

3. Het scheelt geld

Restafval is de duurste afvalstroom. Hoe minder restafval je bedrijf produceert, hoe goedkoper je dus uit bent. Dat betekent dat bedrijfsafval goed scheiden je veel geld kan opleveren. Met een abonnement voor bedrijfsafval ophalen bespaar je zelfs nog meer. Als je een abonnement voor meerdere jaren afsluit, krijg je maandelijks korting. Je bepaalt zelf welke containers je nodig hebt, hoe groot de containers moeten zijn en hoe vaak ze geleegd moeten worden. Zo heb je het afval scheiden zelf in de hand, zonder dat het je veel moeite kost. 

Zo zie je dat afval scheiden op kantoor een eenvoudige manier is om geld te besparen én om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Waar wacht jij nog op?!